凱旋門皇宮屋淪銀主盤,13億劈到5億求售

178 回覆
106 Like 3 Dislike
其實呢單只係支那人炒樓『斷供』嘅冰山一角
支那人對地產一知半解, 睇下幾多死城爛尾樓就知
唔做市場調查,城市計劃又冇,配套設施更加冇
香港人可以炒樓撈到風生水起,點解我哋大陸人唔得?
愛國人仕最愛...點解無愛國人仕接貨...
第3張其實都幾有中式霸氣, 不過放福祿壽想點
不如放關公呀
pin
見到即刻想叫點心
見到正評數字不意外,屯元天討論區
無知一問
呢種地嘅地庫最多起幾深
俗到
8,90年代啲酒樓裝修咁款
仲要係舊公屋屋邨個隻
鐵觀音唔該
普通話: 要設計,方便大家中國人唱茶!

設計師:收到你方便飲茶
元朗, 笑到GAPGAP聲
冇得一慨而論ga wor
你旺角樓起地庫同西貢起都唔同啦
最簡單就係入則比BP批
大陸撚個個夢想入住故宮。
只在用錢洗錢
以前三聖邨公屋商場個間都係咁上下樣
師兄又吹大咗少少,唔係好覺得2億半你買得起
茶舞小弟未見識過
俾你搶先講左
買兩間都有找喎

山頂和福道洋房1.88億蝕讓放售 低11年前買入價1200萬

豪宅市場罕有山頂洋房放售,一幢位於山頂和福道的洋房,最新以公開邀約形式出售,意向價1.88億元,呎價69,475元。

物業為山頂和福道1至9號D號洋房,全棟包括地下、一樓和二樓及車庫,總實用面積約2,706平方呎。單位格局方正,內部設有4個套房,花園内設有鯉魚池。據悉,業主因子女大多已搬離,認為無需住太大的單位,遂決定將物業以現狀交吉形式出售,意向價1.88億元,折合呎價69,475元。

較2013年買入價低1,200萬

世邦魏理仕香港資本市資深董事莫旺寧表示,是次物業毗鄰德瑞國際學校山頂校舍,徒步即可到達。附近的洋房普遍叫價8萬至10萬元一平方呎,所以是次物業意向呎價僅6萬多元屬非常罕有。

業主為本地商人,於2013年以2億元購入上址,持貨11年。若單位成功以意向價售出,估計業主需蝕讓1,200萬元離場。
我以為ICC間龍壐(已結業)

元朗無呢個風景同埋自己攪保安都好麻煩
睇吓啫
可以遇到都敏俊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞