凱旋門皇宮屋淪銀主盤,13億劈到5億求售

178 回覆
106 Like 3 Dislike
市場消息

由中聯石油化工前主席許智明及相關人士持有的九龍站凱旋門「頂層天際屋」,於今年初以7億元劈價放盤,惟已淪為銀主盤,最新叫價5億元。

凱旋門朝日閣頂層80樓全層3伙,以及79樓2個單位,該批單位實用面積介乎972至4,263平方呎,合共面積多達8,253平方呎。當時業主加插一伙位於凱旋門觀星閣的單位「加碼放售」,令到總實用面積增加至9,124平方呎。
廿年樓喎 貴啦
5億先得9000幾呎 5萬幾蚊呎喎 仲係偏貴咗D
現叫價減多一半就值得睇下
如果有5億洗, 有錢人應該會揀house/山頂/無咁密集既地方啦下話
買得起5億樓唔住獨立屋仲住大廈同陌生人迫lift?
5億買到九龍塘House Only
跳樓果陣可以直接跳落去唔洗去ifc
咁嘅價錢真係得大陸人會買
有南區唔住住九龍站
面積介乎972至4,263平方呎
姐係點
5億想買山頂house?你瞓下覺先啦
水魚 Hong Kong
有5億,係元朗搵塊地起個豪宅好過
重有大把錢淨,買架萊斯萊斯,請埋工人
有冇睇過d裝修 “香港皇宮”
全部都係龍椅 就係鐘意居高臨下
踩住成個香港 住南區邊有得踩住
應該有獨立lift?
酒樓
以為好巴閉一炮過
原來都係供供
當初點解劈價求售? 破產還是被黨清算?
支那style → 冇咁大個頭 又要戴咁大頂帽
Taste差到
呢啲咁庸俗嘅裝修,真係支原種先至鐘意
仲係廿卅年前龍鳳大禮堂果啲屋邨酒樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞