樓好AA吹左幾次話通關後樓市就爆升,連徹辣都救唔番,咁如果連今次美國減息個市都跌,之後重可以吹乜嚟救樓市?

108 回覆
88 Like 11 Dislike
咁唔老咪得囉
係呀,收到風回流撚會同磚才爭樓,到時大西北炒到五皮嘢一尺,gogogo
轉走晒啲錢再排公屋
吹緊非洲部落黑人/南亞資金嚟香港買樓
叫佢地返大陸買, 好平
我唔明老咗退休留係香港做乜
係外國/大陸退休會留係大城市同後生仔迫車捱貴租? on99
到時樓都賣嫁啦 帶入棺材咩
唔好打飛機喇,財爺話加下樓價先叫合理
仲想打飛機升番上去2021年高位?
所以大家加油一齊推高個租金佢
租租未日
大灣區歡迎佢地
禁鐘意上去就一於住埋上去啦
你打完之後係咪覺得自己好叻好自豪?
聽AA講、冇自己分析果班人都係唔抵可憐㗎喇
其實又唔係無計,只係有關方面唔敢做
治標唔治本, 俾你谷一段又倒跌

經濟環境好, 有前景樓價先會升

AA倒果為因, 蠢到以為靠樓價升帶動經濟
AA點會真心同你分析樓市真實走向,只要你肯買樓佢話佢老豆係女人都無問題啦
嗰陣所謂辣招其實係減少供應令樓價升快左升突埋,如果撤辣可以令樓價升咁以後淨係輪流出辣招同撤辣兩招就令樓價飛天
而家邊度有人移民?移居之嘛
樓價跌搞到班樓好aa痴撚哂線

為咗呃人入市, 低賤到乜柒都講得出
而家邊有人移居?去旅行之痳
B仔 樓市要升唔需要原因
早幾年,班AA吹話無樓老婆會勾佬,同自己有樓係咁食人妻。
可能會再出呢招。
其實係屁股決定腦袋

其實升同跌AA都可以有生意
你話樓價高可以收多啲佣,其實個誘因唔係太大
最緊要有成交

業主以前見過兩萬蚊尺,而家剩返萬五都賣唔出,一般人心態係擺住先,總會覺得可以升得返20,000以上(不過你叫佢入多件溝淡佢,佢又唔肯㗎啦)

買家覺得未來環境都係向下嘅多,覺得而家未跌夠就一直等

對上10幾年,話樓市會跌嘅根本就俾人當精神病,其實好多人仲相信過多幾年又會開始升返,好似97,03,08咁

不過分別係嗰陣有環球經濟危機,而家係冇危機
美國減息香港一定要跟?加息都無跟足
睇吓中環甲級寫字樓空置率就知咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞