樓好AA吹左幾次話通關後樓市就爆升,連徹辣都救唔番,咁如果連今次美國減息個市都跌,之後重可以吹乜嚟救樓市?

108 回覆
88 Like 11 Dislike
通關時就吹大陸客一車車運錢嚟買樓,結果呢?

跟住記吹2024年起碼減6~7次息,結果呢?

跟住又話磚才一車車湧嚟香港買樓,一定爆升,結果呢?

跟住就吹徹辣就一定大爆升,結果啦?

今次又吹減息, 結果呢?如果今次連減息都救唔到個樓市,樓好AA重可以再點吹?
信個市跌因為加息果班都on9
全世界都受美國加息影響
得香港跌 全世界樓市都仲向上緊
減完都係跌就會開始ff有啲利好樓市政策會喺施政報告,財政預算案出爐【trust me bro】
吹就得,應該唔會有,大大話明樓係住唔係抄,君不見d官都唔敢亂做嘢,上面d樓跌成咁香港點敢亂嚟
開始有人吹遲吓供平過租
仲要香港供4.1 加拿大岩岩減完第二次variable仲供緊6
其實aa同樓好都唔信會升
Aa就水人買樓賺佣
有樓個d坐貨
由治及興
咪撚理
樓好同aa 話升就升
你敢講跌就係公屋仔社會垃圾
下個利好因素將會係侵侵當選後狂印銀紙
另外,政府大把托市招數未出,如
提取MPF買樓
停建居屋
停止賣地3年
放寬投資移民,買樓可計入投資額度
容許投資客做高成數按揭
公屋富戶要交1.2倍市值租金
移民者不可以賣樓 (如要賣樓,所得資金需全數交給特區政府,否則不發出良民證)
給新盤開價提供指導價,發展商不可隨意大平賣
香港樓市睇一百年係升
咁至少減完落去
供數果班同地產商都輕鬆咗
仲有另一個pt 可以吹奏既
係黎緊 新樓少左落成 會開始貴返

今年上半年 動工量 得5000黎緊5-6年後 落成量會少好多供應少咪升(曲)
就係唔敢提終極原因
咁咪吹到樓價核爆 賣家快啲劈價放囉
aa最緊要成交咋嘛
AA狗呃人就有方法講架啦

你幾時會見到騙徒係無計去呃人?
你有道理
我都要買樓了 驚比aa笑
AA要開單
唔exactly 係

樓市係buyer market

愁冇買家 多過 愁冇盤

所以aa吹樓價升嘅動機一定 大過 吹樓價跌
戇鳩先會覺得撤辣增加供應個市會升.
移民者不可以賣樓
其實跌同升都有人買樓,但樓價高AA就可以收多d佣,所以AA一定唱樓升
其實你知唔知大大話房係要嚟住唔係抄,你認為有人敢出招托上去?
你老咗冇人租,要瞓街暴屍街頭

AA最後必殺技
收到風好多人回流 出年gogogo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞