有錢有老婆仔女有車有樓又點?

252 回覆
19 Like 221 Dislike
會唔會呃你朋友咋
其實係放租 扮哂野賣咗冇地方住
唔排除呢個可能性
如果個角色掉轉
係個婆婆要被迫同老爺奶奶住
肯定全部留言屌個老公廢
我都一樣4字頭A0

但我知自己咩料,所以廿幾三十歲時失敗得太多後,近十年八載已經果斷放棄,由佢單身

男人真係唔係個個都溝到女,明白呢點就唔使咁多執著甚至不幸
乜都放上網公審
唔直接社死, 都比親朋戚友揞住半邊嘴笑
笑鳩你娶左個咁嘅老婆
中小學開始識都無用,事主嘅情況係家庭問題,除非揀個老婆係冚家剷咗。
從來冇人明白我
如今想傾訴講誰知
有米有個老婆有車有樓有B
好彩賣左咼
如果而家先賣唔見幾成
心態改變一切 我乜都無但我一樣過得好開心
要接受有d野改變唔到
就好似我唔鍾意我哥,但我知道呢世要同佢地住一樣 之後我心態就係同佢少得一句得一句
佢係點我唔會理 返到屋企入自己間房乜野都斷絕哂 一樣開心咁過 你朋友應該好有錢 放假自己出去玩 前題等d仔女大哂 無人湊就請工人囉

開心係自己選擇 做多d自己鍾意做既野
個個小學就溝到女咩
何況佢中學讀男校
大學就聽阿媽講努力讀書
出到來做野大把女
然後…就沒有然後
咁佢呢世都要聽哂老婆指令 做佢奴隸
佢可以隨時走但佢唔走
怪得邊個呢?

比人揸住個春袋就注定一世無運行

因為佢人生種種行動已經唔由佢話事

佢無選擇權
連登最憎有車有樓既人
咁過程都好緊要既 有40年左右人生係成年後自己可以選擇
佢好執著d小事
可能係生活習慣唔同
日積月累既唔開心
有時d小事一日半日忍左佢就算
但日日如事
唔係人人接受到
本來係社會上搵到伴侶建立家庭係開心
你朋友應該多d同屋企人溝通 唔係組織家庭黎把撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞