一人一隻可以被稱為「藝術品」嘅game

563 回覆
211 Like 57 Dislike
to the moon
finding paradise
Final Fantasy remake
印仔諗唔到話題開post貼仔了
LF2
係電話線年代整到隻咁好玩既game
仲要係香港人作者
真係好撚正
基本上game入面所有野都係設計到同個故事有關,細到啲衫既花紋,法術既符號,都可以聯繫番去佢相關既故事線,睇完vaati啲片之後你真係會覺得隻game係藝術品黎
無個性戰隊
宮崎英高玩完就辭職去整game
Disco Elysium
隻狼
伊迪·芬奇的回憶豪宅
Persona
希望有官方中文版
What Remains of Edith Finch
metal gear solid
啲城鎮入面馬都可以騎,得市集位先要行
咁都叫慢?
最弊撞一撞途人都要被通緝
同你調返轉
出嚟做嘢 玩嘅game愈唔使爽快 慢慢研究 慢慢行就已經好正
返工已經夠抑壓 唔使再玩啲爽快刺激嘅game
我都有玩其他 open world game
多數嘅收集/隱藏元素,就算爆咗機之後,都可以回頭做返
RDR2 就有些物品/劇情,係錯過了就攞唔返,咁就好大壓力
石之心最後對付光頭佬太容易。
人地玩左呢啲把戲幾百年,點會咁易留低水源俾你搵到倒影。

血與酒兩姊妹同變雀仔果條女都好靚,而且主線都好出色呀。
elden ring
pokemon金銀
pokemon ORAS

DQ11
不能同意更多
將「太空」同「探索」做到極致的遊戲
不斷咁探索未知的信息,發現新的宇宙法則同機制,再回過頭返去啲本來難以探索的地方,知道機制之後一切就豁然開朗,完美表現出知識就係力量
明明係一隻有相當探索自由度的game,但打爆結局之後會發現成個故事就好似詩篇一樣咁工整同靚,前後呼應、環環相扣、貫徹始終
為咗拯救世界而開始的故事,了解22分鐘輪迴的意義而結束,爆炸、毀滅、重新,觀測者的存在賦予咗一切意義
只要仲聽到嗰首合奏,就算喺最冰冷的宇宙都唔會覺得孤獨,唔理宇宙點變,都有一班人喺到燒燶棉花糖,篝火同繁星相映照
除咗藝術之外揾唔到第二個形容詞
batman arkham knight
dead rising 2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞