求雲端硬碟可以導出直鏈下載url

42 回覆
0 Like 7 Dislike
除左google drive onedrive dropbox
請問仲有冇其他? 主要係upload video 每段大約1gb
pcloud
wetransfer 囉,不過只可存3日
其實主要係導入我個wordpress 網站 然後網站有個video player邊播邊下載 好擔心唔夠快
3日唔得 要last好耐 最少3年
pcloud 買斷囉,gb數可以同佢傾,我用緊4t
去oracle cloud拎部vps起個ftp server
剛剛check 左 pcloud 唔support direct download😭
俾錢買CDN啦
alist
我得,不過只限whitelist內
可唔可以講多少少? 因為其實係連入我wordpress個video player 然後客戶登入我網站帳戶 再入wordpress 網站某個page睇片🙇🏻‍♂️ 但需要有direct download url👌🏻先可以導入

唔知得唔得呢?
我平時有個floder就咁share anyone, send 條link過去人地都download 到,不過大陸用唔到pcloud
vimeo
utube
s3
youtube 非公開影片算啦
應該有得免費試,去試下
買部nas啦
Cloudflare R2 ,有10gb免費額度 , 可以自訂網域
pikpak
pcloud 好似有hotlink protection 但佢想擺落個網播
你要揀比錢定係SHARE去北京雲端
仲有GOOGLE DRIVE都好似唔係直鏈
都係去到個PAGE再按下載
aws s3 個啲唔係就得啦咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞