特朗普副手彭斯:我們國家當前由一群沒有孩子的愛貓女人統治

168 回覆
305 Like 46 Dislike
明顯閪女人奪權
佩洛西出聲阻止
上界互補結果輸中間選民
係,所以基既都會結婚生仔
今次Donald Trump轉聖人mode
D仇恨值俾副手吸哂 唔係更好咩?
民族國家nation-state先係解構大一統產生的產物
Exactly ,所以trump 今次辯論對墮胎議題鬆左口
我認為賀一定會大打呢個議題 而佢都只有呢樣野可以發揮

講極左lgbt趕客 趕右同唔比墮胎一樣趕客
輸呢堆女性票都非常可觀 我就唔覺trump贏硬
本身固定鐵票自然歸邊
事實上普選票民主黨都唔知贏幾多年
唔係有選舉人票 共和黨只會愈來愈上唔到台
佢只係行保守主義
推傳統美國家庭價值觀念啫
trump 唔講出口,而家最高法院都係保守派大多數,將個問題掉返畀佢哋處理就算

雖然法院到最後都係話掟返畀州決定,不過唔少中間派覺得,極右嘅墮胎取向太極端同滅絕人性,總統/法院應該攞返個平衡
李斯
駁吾刀
佢無講錯喎
我哋四大尖刀林鄭、葉劉、范徐、羅范
全部都世界級
佢有講支持在強姦、亂倫、保護母親性命等例外情況墮胎 但又講返州決定 諗住lam兩邊太理想
係人都知講廢話

冇咩理由唔定個基本原則乜都州決定
你最多話保守州 周數自由發揮定嚴少少
好難想像一個號稱坐世界最自由國家,同性婚姻都得,但墮胎唔得
我係年輕女人就打死都唔會投佢

經濟議題就一時既野 墮胎定左幾十年都改唔到
幾難保自己個女 或者自己意外大肚
乜撚嘢彭斯呀?

標題特登打錯字
咦係喎
P牌仔出題係咁上下
但婚到結唔到嘅女人通常都係奇奇怪怪
咁就極右 清個政治光譜真係窄撚到
美帝熱狗乜鳩都屌,眾人皆醉唯佢獨醒
其實本身因為性別呢個話題要政治正確嘅人,本身都會投比Biden, 就好似啲彩虹L, 黑人撚。 所以而家轉咗人上場,或者畀人刮到共和黨副總統候選人嘅言論,其實佢哋嘅投票都唔會多得幾多。

如果而家已經立定心腸要頭畀共和黨嘅,亦都唔會care或者可能會認同共和黨喺呢方面嘅理念,佢哋亦都唔會因為佢講咗啲咁嘅嘢而轉投畀對家
因為trump 都要保守派支持,而保守派喺墮胎議題係企到好硬,好極端。
聽你咁講都知你支持出咗世墮胎無問題

你阿媽應該你一出世就晨早殺咗你
唔計政見

你講呢四個都係已婚 從夫姓 有學歷 有收入幫補家庭

其實好符合保守價值觀
有仔仔嗰個咪攬炒之母
同閪唔閪冇乜關係
到底係范斯定彭斯
雖然我對女拳冇乞好感,甚至對女性領袖有保留,但你錯誤引證

對面蔡英文咪一樣好地,梁振英同李家超亦唔見得比林鄭少生事端
連登仔成日表示唔結婚唔生仔

哦,原來響右撚面前呢啲係社會失敗垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞