鄭秀文演唱會︳嘉賓冇TVB歌手?黃宗澤舊愛「玻璃朱」質疑Sammi

325 回覆
6 Like 158 Dislike
同陳冠希舊愛nelnel一樣
呀漿啦 下年開啟德
原來TVB有歌手
痴線咁都有得講
想借Sammi上下新聞咪講囉
政治覺醒 的確令香港芸人 香港歌手

多添一份對抗歌影視極權旣guts
傻閪王麥麥送又出嚟發癲
吓?! 勁歌攞獎唔計?
間間茶餐廳部部電視機都長開播住TVB

但演唱會大螢幕竟然冇【翡翠事物】咁「反常」
點解當年黃宗澤唔撚為民除害,收伏呢隻老妖
林峯都上過viu宣傳自己隻歌
又變咗Viu人
係咩冇睇
唱撚埋隔籬啲歌 原來又係sell自己人
呢啲咪真係以為樂壇好囉 音樂大同 變似某啲台
讀信個陣仲好似"討論"過係專讀炎信定純粹用炎讀信
唔記得個結果了
翡翠台迫左大部分歌手「絕不能亮相亞視」近半世紀

但呢両三年呢班傀儡歌手

間竟陸續敢擁有抗爭意志

不受翡翠擺布
tvb嗰個j music差唔多大半時間都係sell自己人
你班歌手上去就要同佢啲歌手合唱
根本同陪襯冇分別
又嘥時間搵支炎讀信搵yumi跳舞
嘥氣啦
唱撚埋隔籬啲歌 原來又係sell自己人
呢啲咪真係以為樂壇好囉 音樂大同 邊似某啲台
sammi話佢要加場都賣得哂啲飛
係體力上頂唔順先唔開咁多
今次睇佢都明顯係跳得少過以前
靠班dancers喺旁邊跳 佢喺中間擺吓pose多
今次應該差唔多有40個dancers
我都冇睇,但記得佢成日攞獎
J短收伏唔到
風水輪流轉
呢個Show肯定有班內地人南下睇
《MM730 - 困獸鬥》懦夫富、肥懦夫與懦夫豪!男人竟然咁細膽!連玻璃都唔敢踩!

ViuTV
Views
Jun 26
https://m.youtube.com/watch?v=7jarWSX00oA

《條女飲到不列顛》4月3日起 星期一至五晚 11:00

ViuTV
Views
Mar 22
https://m.youtube.com/watch?v=0beBp9MATXQ

《Fashion Killer》用布料拼砌時光機!帶仙女回到Y2K! 高手過招!陳蕾全新造型曝光!

ViuTV
Views
Jan 13
https://m.youtube.com/watch?v=9YBaIwClkhE

btw,

假如糸以前【翡翠樂壇】年代

呢D犯左翡安法 / 亮相atv viu旣香港歌手

必定會被tvb處以「封殺」極刑
鐘嘉欣
所以話千萬不要亂食囡
我覺得佢哋比鏡粉仲癲,尤其是Facebook煩膠Group
上面都有隻迷敏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞