鄭秀文演唱會︳嘉賓冇TVB歌手?黃宗澤舊愛「玻璃朱」質疑Sammi

325 回覆
6 Like 158 Dislike
鄭秀文You & Mi演唱會進行得如火如荼,而每晚嘉賓名單早前更於網上瘋傳,不過除咗頭4場之外,其餘嘉賓全部錯晒!

觀眾留意Sammi請咩嘉賓以外,黃宗澤舊愛「玻璃朱」朱庭萱都發文,質疑點解Sammi演唱會嘉賓「點解全部都係會上ViuTv嘅歌手」,又指「如果作為前輩提攜新人,佢唔邀請下『星夢』(即現時TVB Music Group)班人?」,並由此揣測Sammi「意向都好明顯下」。

睇返暫時咁多場嘉賓,按場次分別係Serrini、林家謙、張敬軒、陳凱詠Jace、謝雅兒、鄧麗欣、COLLAR同埋周殷廷。自從TVB冇歌手合約制度後,呢班歌手都曾經現身ViuTV,包括兩個台都上過嘅張敬軒。

翻查紀錄,近年TVB旗下歌手擔任個唱嘉賓嘅機會都唔係冇,例如3月底許冠傑演唱會就搵咗炎明熹做嘉賓。而2023年1月,《聲夢傳奇2》嘅黃洛妍就為肥媽紅館演唱會做嘉賓。

「唔請聲夢歌手」呢類質疑都唔係第一次,2022年張敬軒舉行個唱,有冼靖峰(Archie)fans就質疑軒公點解唔請Archie做嘉賓,同樣認為軒公請咗好多新一代歌手上台,而Archie亦公認係張敬軒fans,應該要獲邀。完show後張敬軒寄語冼靖峰「做多啲好作品畀觀眾記住,比起做嘉賓更有意義」。而之後張敬軒為冼靖峰主持嘅TVB音樂節目J Music做嘉賓,算係補返數。

如果唔係黃宗澤邊撚個識佢
請狗圈先痴線,樣波都唔掂唱跳又唔掂
得collar係viu
其他都唔係
無端端提Bosco 做咩?
佢哋一早有話點解金像獎唔請聲夢
名牌活動唔請聲夢
屌古天樂梁朝偉劉青雲容祖兒twins唔同聲夢合作
又咁講,鄭秀文請嘅歌手近年主力上ViuTV,無知嘅人咪以為人哋係Viu
玻璃朱有14億中國人唔揀
係要揀俾個鬼佬中出
意向都幾明顯下
人地開演唱會鐘意請邊個咪請邊個關你撚事咩
如果唔係黃宗澤邊撚個識佢,估唔到2019年高調表態都冇人識
請聲夢都算
如果要請中年真係會嘔

btw 點解要迫人請你嘅人做嘉賓
樂壇臭四都夠膽屌, 佢想俾人丟落街定俾黑幫分屍?
建議呢條臭西出錢俾sammi再開多次演唱會
咁D嘉賓就可以你話晒事啦
人地話
"會"上viu
佢自己覺得俾人欺凌,反而唔係釋出善意同對家講和
而係欺凌番人哋,真係唔知佢平時點教佢個雜種仔

呢條傻閪連savehk都頂佢唔順
從咗良好耐,而家跟耶穌,最多蒙主寵召
跳得好掂,好齊
之前邊個話喺軒公個演唱會又係話要請tvb既上黎
佢哋自以為聲夢有人氣,同當年Mirror一樣,咪開始臭吋囉。加上Facebook嗰一個煩膠group助攻,有啲TVB Fans咪以為聲夢好勁。到全世界唔配合TVB就會發爛渣鬧返人轉頭
關你撚事咩 咁想請咪自己開個請飽佢囉
今時今日仲諗住玩大台壟斷嗰套
上過其他平台就要封殺
真係以為班人係明星?
你有本事咪自己開, 自己請囉, 關你撚事咩八婆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞