陳卓賢Ian Chan討論區(47)ʕ•ᴥ•ʔ 演唱會繼續大賣!

399 回覆
16 Like 13 Dislike
都算人生成就 聽咗軒公半Live
追咗頭尾場 聽到哭能咗
睇銀髮白條片我都哭能左
真摯既友情
軒公真係好好
如果第日真係有機會聽佢兩個合唱銀髮白live
咁就真係可以原地往生
祝爆b都good show
7日咁快就完咗
完晒7日了 全勤真係考驗體力財力 不過為咗陳卓賢一切都值得
唯一少少遺憾係無拎齊到ifc掛牌
由day1佢係個台連人帶琴升上黎 我就已經眼濕濕 等左咁耐 係呢日喇既感覺
今個演唱會 坦白講我本身係好擔心佢唱足7日把聲頂唔頂到
但當你真係坐低係位個陣 舞台上既佢唱住歌閃閃發光
由舞台佈置、樂隊、燈光、場效、仲有佢大大個衣櫃等等
都已經帶我into左tears既世界 根本視覺聽覺感官享受
唔得閒去理佢把聲頂唔頂到

今日起身好空虛 有啲1999
不過TLDR係 陳卓賢 你真係做得好好 我會期待你等第2次開solo concert 仲有個隻唔知係咪信任的遊戲既DVD
我好眼淺 見到個mon 寫住音樂總監 陳卓賢x徐浩已經眼濕濕佢升上嚟嗰下就喊希望冇嚇到附近啲人
當初一聽到加到七場
擔心會唔會賣唔曬飛
擔心myb 把聲頂唔頂到咁多場
睇左第一場就知道陳卓賢係幾咁ready
為大家準備呢個咁精彩嘅音樂會
視覺聽覺連嗅覺都有埋
睇住myb 升上來彈住one summer night 展開序幕
好似睇住個仔大個咁眼sip sip
p.s. 上年好憤怒點解阿b要等一年先到佢solo con, 今年覺得世事自有安排, 等了一年換來呢個咁高質素嘅盛宴好值得
陳卓賢 我們愛你
陳B琴日狀態好好
開場彈琴已經開始眼濕濕
覺得好有感染力
去到postman 上台 已經估到係寫信比自己
個到又開始眼濕濕
睇到一半已經好唔捨得

真係覺得陳B係屬於呢個舞台㗎
覺得成個rundown 好有鋪排
真係好好睇

陳卓賢世界第一

陳B: 7場我把聲仲頂到 再多啲都得
希望下次唔使再等五年啦
沒有myb 的第一天

今次演唱會多得朋友幫手買飛先可以睇到兩場
其中一場係睇頭場,一聽就知佢為咗演唱會練咗好耐,vocal 好穩定發揮

myb唔知有無機會睇到,要多謝佢同tears 團隊設計咗個咁高質嘅show出嚟 希望我仲有機會入場睇佢下一次嘅演唱會
下一個con可以j住tears等下
mkv快啲幫myb出返隻大碟等佢啲歌sss可以面世!
點解咁可愛
https://www.instagram.com/p/C969qqwvM9K/
Joyce個part彈琴真係好正
同擁抱後的歌真係好夾好夾
亦都令我後悔細個唔好好學琴
睇奧運排球好自然諗起陳
又掛住佢喇
後悔睇左兩場咋
我仲未抽離到
陳卓賢演唱會後遺症康復進度:0%
繼續loop緊開到荼蘼同地花
今日loop多首fly me to the moon
Orchestra版實在太正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞