Yu-Gi-Oh! 遊戲王Master Duel (50)

987 回覆
3 Like 3 Dislike
仲有本身13張起動點
唔知點解會話起動點有問題
又可以放返篝火
想問初頭送個三組起始deck其他兩組要點拎
我上網睇話打夠10場同升到10lv都打左10場唔見有link個套
打SOLO新手任務會出
無錯 連 數源都屌爆既deck 除左留黎丁 都唔知仲有乜價值
講緊本家混軸有大把野方案
場數投降唔會計,不過個三套野都無乜用開服時d 人都係要個兩張旋風

買三套炎獸或者忍者預組強度高好多
本家本身已經夠多起動
炎獸同忍者個套預組直接拎去打都得?
我上game8同meta都見唔裝獅子裝不死鳥但d ur點又好難拎
忍者鑽石之前都可以靠預組打上去 練下手順便儲石 開始輸得多就要調整 或者有多餘塵可以直接抄 合11張UR就OK 其他預組就有,算係好抵 唔玩忍者其他DECK都要落
不過係3張達摩炮同埋融合飛蛾其他DECK好少用 自己斟酌
忍者叫做有操作感又幾好玩 展開唔長 簡簡單單又有D強度 主要玩打斷對面
不過都建議靠3預組玩落睇下啱唔啱自己先 , 最多蝕1500石
自建號就係呢樣頭痛 開頭無乜石抽卡, 不過而家打晒SOLO 都有2萬石
https://www.masterduelmeta.com/top-decks/master-i/july-2024/ninja/seventh-child/eDCCA
自分の「御巫」モンスターが攻撃を行ったダメージステップ終了時、
自分フィールドの装備カード1枚を墓地へ送って発動できる。
そのモンスターはもう1度続けてモンスターに攻撃できる。

第2下只可以打怪 對面冇怪所以發動唔到
落左張長眠不醒的噩夢 DC杯炸到D 貼紙撚同荷魯斯ON99 好爽
多謝超量杯令我可以拎返壞輝出嚟玩
我真係好鍾意壞輝
諗番開服個時好多人係度爭論輝壞係勁定廢
勁到食表點會廢
依家就算雪花解3都打唔返上去
上到DC16開始成日成手廢件或者手坑FULL HOUSE, 話無控機率都無人信
UR均 開服個時有玩過 不過對手全部都唔係電腦堺法法就係祟光/槍王 難玩到仆街
我都係不過改過黎用何老師R8
新卡水靈,畫到咁樣衰,牌效又低,不過可以同水產玩下,但係檢索唔到海皇子大家都1206出 差咁遠

這個卡名在規則上也當做『靈使』卡使用。這個卡名的①②效果一回合各能使用一次。
①:從手卡捨棄這張卡和一隻水屬性怪獸才能發動。從卡組將一隻持有這張卡以外的被捨棄的怪獸的等級以上的等級的水屬性怪獸加入手卡。這個效果的發動後,直到回合結束時自己不能將水屬性以外的怪獸的效果發動。
②:自己的水屬性怪獸被戰鬥破壞時才能發動。這張卡從手卡特殊召喚。
火靈係md係ur
副野咁多手坑都攔唔停咪俾佢上囉
都係一場姐
嗰陣啲deck續航無咁勁攔1turn/清到1波可能就完
我成套何老師1張UR都唔中
諗緊好唔好合晒佢
又唔知套野有咩好神奇玩法
3張闇1張其他3隻3王之棺3場地就玩得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞