反送中5周年 重返元朗721現場 居民猶有餘悸不敢再提

182 回覆
249 Like 16 Dislike
警局拉閘
同周星馳啲戲無分別
最痴線係車長開門
當日全港大部分人睇緊直播(至少我識全部有睇)
可能得嬰兒老人冇睇,真係藍屍都噏唔出呢啲咁荒謬大話
快腳嘅話跑完一個10km
武驚同黑社會有預謀襲擊香港市民
所以咪要告林卓廷暴動
以便篡改歷史囉
721, 唔見人
香港人個個北上消費啦仲721
警察同黑社會拍晒膊頭
個個返上深圳食海底撈飲啤酒
電話冇人聽
721真係香港政府同香港警察永遠嘅污點
點洗都洗唔甩果種。

警黑勾結、民鬥民、篡改歷史,5年嚟一次又一次刷新下限。
元朗當時無示威,白衣人非法集結、喺鳳鳴街一帶毆打任何著黑色衫嘅人(eg廚師),白衣人起哂底包括西瓜佬陳志祥,唔告。

元朗區議員早一星期就同警長報備有人預謀喺721元朗恐襲,警方回應知道然後縱容恐襲,39分鐘珊珊來遲,瀆職,唔告。

林卓延去現場直播喝止白衣人= 非法集結+暴動+分裂國家,告到甩褲。
所以我都唔知佢地點樣用39分鐘
梗係冇人告,成單嘢由佢哋策劃。警黑勾結,搭埋膊頭又閂晒狗署啲閘,單嘢過咗39分鐘先嚟做show,白衣人又真係走人喎,屌佢老母成班戲子

然之後就想spin單嘢去其他人到,林卓廷就做咗嗰個人,見成班冚家剷想針死林卓廷就知
西瓜佬影到相都不了了之啦

好快就無左依一日
升左做幫辦
我老豆就係大大聲講呢套既人
當年我間公司D廢老仲係度屌示威者
話人用催淚彈咁你用滅火筒又點計
香港就係俾呢D人害死
用呢個方法
一定改唔到!
試諗下64夠話外國煽動反革命啦,大陸人都唔信啦,全世界都唔信啦,當年仲要資訊唔流通都改唔到,何況而家,資料流通加咁多人證,一定改唔到
根本當日全球唔知幾多人睇緊直播,點改?
港共最撚蠢係將佢攬上身,你拉一班白衣人平息民憤已經好好多啦,反正condom 之嘛,佢又唔係,告人查冊、告林卓庭佢哋,咪做臭自己個朵被世界鄙視,其實佢冇任何得著㗎喎,為咗班垃圾白衣人值得咩!
冇咩五毛入黎駁嘴
時間真係好快 咁就5年

5年 香港 改變 得好快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞