「有錢既香港人」 想問下依家大家買iPhone ,係買Pro系列 定 普通系列?

130 回覆
528 Like 121 Dislike
5x光學幾有用
Pro機啲色咁核凸,傻鳩先揀
換電之後都係閪,好多人一諗換電不如成部換
以前ip6試過非官方換電
仲專登換號稱大容量啲
點知3個月左右已經倒水
根本個ios 愈來愈大咬
係,所以而家開始唔會再升ios
前排買咗15plus
唔係錢問題 係iPhone呢幾代用落根本已經冇乜分別
我揀plus係因為大mon得嚟好輕 又多顏色揀
另外仲有部24u主用同11pm工作用
仲有以前細個都好追配置,但呢幾年真係體驗零提升,依家淨係睇重粒電,由其是iPhone,跟住發覺身邊朋友其實一直以嚟都唔追配置,手機慢或爛先開始留意下新手機動向,我條女三年前送咗部12pm俾佢,到今日佢仲以為自己嗰部算新model,因為個樣冇乜點變
年年換最新pro max 都係2000內成本
一係你預用5年以上 用盡 唔係架話一定係年年換最掋用
係apple pay 銀行app個d 麻撚煩
買普通版嘅原因係因為輕唔係因為平
用緊iPhone 13 mini 唔覺好大分別
已經滿足晒日常生活
講真要特登影相 相機好好多 手機影相都唔會預佢質素好好 有好多setting 普通影相普通版都夠用
其他嗰啲乜嘢120hz 有對比係有分別嘅 但普通用家變得閒走去對比 普通用冇乜分別 睇片嗰啲幾乎察覺唔到
雖然iphone買得起
但係仍然會用盜版
因為性價比高
明明iPhone一開始就係傻瓜機
而家又變咗成班毒撚i user喺度j個spec
嘩好有錢,買到呢啲全世界人都用緊嘅公廁機
最好賣嘅普通版iPhone咪傻瓜機
但總有班人對spec有要求又唔介意俾多少少咪Pro
影近野同影遠野好大分別
我6上15PRO 覺得好夠用
下次都會繼續用PRO
唔打機60定120其實影響唔大
無指紋唔買
你呢啲窮閪不如投胎算啦
買部電話都咁撚折墮
12pm 同 15pm , 背面䏲冇乜分別,
已經預計 apple 呢三年唔會有新款,
換新機意慾都冇埋

用緊 12pro
2017嗰陣買咗 8 256GB,都可以用到上年年尾先換15 Pro Max 512GB。買攻頂最主要嘅原因都係諗住可以有咁耐玩咁耐,如果我嗰部8唔係玩新嗰啲game會唔夠RAM彈game嘅話,我諗都會繼續用。
普通版 無乜分別...
60同120差咁遠 睇唔出既人 對眼應該有問題
咁用咩?
I8
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞