「有錢既香港人」 想問下依家大家買iPhone ,係買Pro系列 定 普通系列?

130 回覆
528 Like 121 Dislike
冇咁多心機搞部電話
個mon高hz人老左眼睛退化又冇乜所謂
唔會諗呢啲嘢,買部最平
Pro, 不過住公屋
idog隻眼識進化 Apple未出120Hz就話120Hz一樣肉眼睇唔出
到Apple出120Hz就話60Hz lag
iphone 影相勁果個位唔再單單係色水
而係影相果個原況相片功能
一嚟影完佢個HDR唔會好似sony咁柒影到鬼影
二嚟影相果幾秒捕捉可以回帶揀無眨眼

個logic 係幾好,唔知道Samsung d機有無
但一般android 機唔覺有

至於打機,唔覺得iPhone有優勢
唔夠ram, 玩d大食既game會破圖

有閒錢都係雙修好
由11開始就每一代個鏡頭大dd
大到14就停了
午餐肉 圓邊
我覺得咁多代最最最德政係12開始既magsafe
但就算用原裝尿袋都會熱
但吸住個cardcase 係幾方便

人類係唔係要進入無電阻時代先可以叉電唔發燒?
其實如果之前代代都換
當你開始發覺換完黎覺得只係比上代快左少少 鏡頭靚左少少
個mon 光左少少

其實就可以隔兩三代先換
因為新既都係會繼承舊既好處.除左3D touch 呢個驚為天人既idea唔可能之外
好多外資 IT 公司 有d 會計公司 都會
120hz 但長期行80-90hz既
se3 揮手區
要旅行影相就一定係pro
iphone非pro真係垃圾嚟
Pro版唯一對普通人都有用既野
係得120hz
但代價係battery life
15 pro battery life 仲衰過15
上連登,youtube,whatsapp,facebook ,聽商台重溫。真係夠晒
今年一月買咗正常版
有啲後悔 嚟緊9月新ios有AI
雖然未知有冇用/好唔好用
但宜家諗返會寧願比多少少上Pro

不過Apple TimCook正仆街
新機一年就已經無新功能用
15 pro 187g
15 171g

差得果少少16g 冇錢就冇錢啦扮咩
Se
慳電過pro, 又有散熱板,無咁熱
2年換一部 唔洗交返比公司
Pro max…. 電量恐懼症
只買 pro max 1TB
無錢就等多年
99%換機都唔係因為個cpu慢
而係個仆街垃圾電池
我都係,部機續航最強
又係大mon又夠曬輕
呢三個優點屌打曬其他型號
Apple 原廠換電都係700 蚊, 因為電打柴而換機點講得過去
連登仔個個財自,想買咩咪買咩,唔會諗個二三千蚊,最重要開心同啱用
依家換電係換新機
定真係只換電?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞