腐乳 有菌先叫腐乳,食安中心 幾時去驗埋臭豆腐?!

115 回覆
47 Like 287 Dislike
呢個係fb轉貼區?
又係呢d on9 無腦comment

第一,農夫山泉係符合埋歐盟標準,正常飲用係無事,消委會自己跪比幾多粒星亦唔關食安中心事。

第二,樽腐乳邊個國家的標準都係超10倍以上,有食物安全問題。

其實佢工場仲點跟得上現代的標準,
頭罩都無個,手套又無隻,口罩又係布,用手篤篤篤,炒料就攞個膠閪筒裝,報紙打底,百年都唔清潔一次個場,幅牆又霉霉爛爛。

算啦,搵夠錢又唔想pump錢攪衛生
見佢一出事個態度就係瀨人,完全無檢討過,最後再驗仲超緊係10幾倍,處理手法係立即執笠唔駛賠唔駛退貨
專家教埋佢點樣衛生d整腐乳,整完出黎都係超標
我有一刻懷疑佢係假膠
睇真D原來真係弱智
食安中心則稱,當日下午巡查相關食物製造廠期間,發現部分原材料貯存不當及包裝區的衞生未如理想,增加食物污染的風險。

中心人員已即時向相關負責人和員工作出食物安全和衞生教育,並要求該食物製造廠檢視和改善生產流程,包括妥善貯存原材料,以及進行徹底清潔和消毒等。

你識乜撚???
有毒氣髒無害都得啦
你識乜撚???
有毒氣體無害都得啦
依到中國香港喎 有毒氣體都無害啦 有嗱菌有害?
元素表又無害?

中國人食開 無菌佢地唔食嫁 懶醒
你d柒頭同劉馬車一樣

唔畀人打都唔會道歉
Ching 你食嘅嘢全部都係化學元素構成😅
咩死法?係廢老頂唔緊人地批評,自己執笠,無人要佢執笠
我地中國人食野要唔要你教呀 衝出黎柒
我飲農夫山泉就係飲佢溴酸鹽超標 你班香港人就話有害 弱智
未聽過咩叫越多菌越好味
由頭到尾連政府都冇要求佢地執

係佢地唔肯搞衛生,寧願執笠由得自己遺臭萬年咋
螺螄粉定螺絲粉呀,阿哥?
咁佢即執又真係反唔落
溴酸鹽跟緊歐盟標準😅
咪就係即執所以搏同情
而且佢好彩依家有農夫山泉既問題,大家一比較就會覺得係政府欺善怕惡,就更多人撐
芝士都係用咁嘅方法做
擺到明就係做冧你啲牌子
如果佢礦泉水唔係天然,即係化合物加落蒸餾水度
咁佢更無必要殺菌吧
消委會係政府架咩?
印象中消委會唔算政府部門
但食安中心係

農夫山泉同腐乳好多人撈埋一齊講,單單連登都唔少人話咩開個新類別咪合格之類,fb都唔少呢類言論,結果搞到好似政府帶頭搞死本土企業咁
邊度超標啊?就算跟歐盟標準都無超
on9仔,水人你就最撚叻
話人搏同情係你自己戴有色眼鏡姐
係博同情佢就繼續嘈啦
要有屎嗰啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞