只要D水入左落大陸公司個樽 溴酸鹽都會變成健康食品 係無害物質

36 回覆
65 Like 4 Dislike
有党既性光加持
咩有害物都变无害
意思係當大家都safe 時,就係睇口味睇價錢,正如罐頭午餐肉大家合符標準,唔通正係揀低啲鹽低啲nitrite嗰隻?
價錢夠平或酒店/旅行團派山泉,咁咪照飲囉,即使飲緊10 micrograms 都要一次過飲成幾十liters 先有影響,咁我驚乜?
飲屎水都未必即死
即係低過lethal dosage
你係咪想日日飲屎水?
technically 水喉水都係屎水,只不過經大氣循環+消毒稀釋,新加坡neowater 都係收集廢水處理消毒,再用作供水,所以as long as 杯水係合符標準,亦即無imminent/short term health hazards,而飲嘅量係合理,咁無乜好驚。屎水本身已經有imminent hazards,即使死唔去,但肚痾細菌超標已經不可飲用。
咁恆河水呢?
明明支水既成份同礦泉水一樣,竟然話自己唔係礦泉水
支那人認為冇害飲得, 香港人話知佢哋死吖!
港豬好心幫佢哋驗, 驗完仲鬼殺咁嘈 屌返轉頭
以後唔好驗支那嘢, 冇眼屎乾淨盲, 食死哂支蝗仲好!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞