【七月新番】【動畫】《不時輕聲地以俄語遮羞的鄰座艾莉同學》討論區(2)

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
其實係,但呢套度度都爆紅,唔識解釋
成套野個好mindfuck既位就係個標題
有時真係唔好理性睇動畫

假設條仔真係唔知句俄文up乜
正常有好奇心既人點解唔去搵

咁就正如套野條友識哂俄文
條女係咪傻到睇唔出對面反應真係唔知?
又要作到佢係啲完美系角色

搞到睇到好尷尬
明明呢類作品應該係派糖閃死你但完全無呢種感覺
就變左我睇緊啲咩野果個feel

可能日本人啲外語能力真係垃圾級受落覺得合理啲
請問上圖右一同下圖左2,分別係邊套?
其實錢解決到嘅問題就唔係問題
最仆街嘅地方係佢唔開放其他語言
永遠得英文
喺我心目中佢仆街過迪迪尼加

好心佢唔出中文字幕就咪撚買全球版權
下左2好似係grand blue伊織個妹?
右一應該係鹿乃子
輕小說啲劇情不嬲係尷尷地你expect乜野
套野重心係賣女唔係要你帶住個腦睇
真呀 拎晒全球版權但淨係照顧歐美
亞洲就由你死
唔係比唔起舊錢 係值唔值既問題

比錢sub佢不如直接買BD落作者同製作公司袋算

明明劇情同製作都咁有誠意 但係就比版權玩死
其實我成日諗

有邊套動畫其實係完全合邏輯
咪玩啦大佬 廿年前啲輕小說無咁鳩
睇下狼與香辛料果啲?

呢啲真係寫野條友既功力
自從果啲個書名長到傻果啲出現啲作品開始濫
如果條友有功力就唔會作呢啲鳩書名啦
諗下狼辛變左呢啲鳩名會點?
<行商十年的我在裝滿皮草的馬車撿到個狼耳少女>
真係見到都即刻放翻低
我諗你有點誤會我意思
我解釋下

我主要係回應樓上有人講呢套野好多唔合邏輯的位
咁實際上
一套幾神的動畫
都一定會有一定程度唔合邏輯的事、一定的天馬行空
呢d先係娛樂嘛
我並非指文筆功力問題
而係指我諗唔到有邊套動畫係完全合現實邏輯咁解

你講嗰堆野我就完全同意
因為而家d人寫輕小說d文筆同結構
甚至廢話的確係太多

昨日為ももこ畫集刊行記念簽名會,會後編輯和燦々SUN與ももこ去吃鬼金棒的超辣拉麵,兩位老師跟有希一樣都很能吃辣
另外,當日為了慶祝畫集發售並感謝平時的關照,燦々SUN給了ももこ一些點心,結果收到了非常不得了的回禮(圖1),完全無視等價交換原則,燦々SUN表示折損陽壽啊
編輯望住兩碗超辣拉麵表示
條主線係咪睇男主幫俄妹處理學校唔同人際關係
諗起果青大老師次次都出七傷拳
想做隻熊 比大髀夾住
Crunchyroll 義妹有中文字幕,不過係簡體

やらないか
下面右二仔嚟㗎喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞