【左膠末日】微軟關閉公司最大DEI部門,負責人抱怨高層:DEI不再像2020年時重要

99 回覆
204 Like 2 Dislike
你真係信搞DEI嘅人係真心搞平權平等
班友只係鐘意與眾不同 攞光環嘅反社會人格
本身左膠就係一班食米唔知米貴
又食飽飯無屎屙
慷他人之慨倒米
何不食肉糜嘅垃圾
DEI保黑人保印度人,冇黃種人份㗎傻閪
左膠眼中得白人同黑人姐,關黃種人撚事
D你老味未
你個賤種华人幾時輪到你DEI 啊傻閪
係唔係華人歧視黑人在先,又企埋喺d既得利益嘅白人嘅一邊,先至比人針對?
蝕錢蝕到入肉,有邊個肯投資?
ESG我一早睇穿係用嚟量度一間企業有幾woke,難得香港有班所謂商管精英陪佢顛,仲要只係識搞個E,暗藏政治殺機係S同G
白逗咁多年人工零生產力
算神對你班左膠不薄啦
好好記住呢個恩喇
佢個 framework 係Asian 仲privileged 過白人,入大學白人唔使Asian咁高分㗎
對部分左膠黎講

自食其力、融入社會,用兩代人由一無所有嘅移民變成中產嘅東亞人,唔符合佢哋嘅左膠世界觀

人哋就係要中東非洲嗰啲永續扶貧
又得閒鬧下歐美當年殖民壓迫 影響非洲300年
一路用iphone上twitter飲住星巴克
反抗美帝霸權 資本主義註定失敗
DEI班友第一個打你班white adjacent嘅Asian

Black Hispanic會收貨
Caucasian唔係搞佢地唔會理
班Asian淨係識しょうがない,어쩔 수 없다,冇計喇,it is what it is🤷🏻‍♂️唔會反抗
都係啲buzzword
你買股票會唔會care間公司夠唔夠esg dei
最重要係佢盈利能力
Who fuck cares esg dei
好多電子產品都用到cobalt
都係牽涉壓榨啲落後國家,不過講到錢wfc 迪迪尼想打入中國,要配合河蟹好多野,即刻照做

最好笑係你知我知大家都知 但係又一齊扮野
woke友先係最racist的人, 開口埋口都黑人, 種族, 男女
dei?阻人整game依家咪輪到你乞食囉
抵啦,希望左膠左癌醒覺,歧視返黑人黃種人,閂返所有畀香港黃種賤種既移民pathway
不嬲都話緊黃種人唔夠黑唔係更平等既動物
btw整game關移民咩事?嬲到傻左呀你
邊個討論道德問題,邊個就係不道德

中到
真,勁多考ESG cert
開口埋口都係ESG
真,垃圾左膠唔知咁幫黃種香港人做乜,等滅國
嗰啲左膠視野好撚狹窄,妒忌亞洲人因為佢哋搶飯碗,但又唔諗下自己又懶又柒,大陸人都勤力過佢哋
Sony
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞