達爾文式設計 日本新宿出現無法安坐「惡意櫈」

110 回覆
177 Like 10 Dislike
你問黎都戇撚柒鳩

唔管理D垃圾咪越黎越多囉

垃殺!
依家咪設施改動等啲垃圾唔逗留

仲少啲衝突風險添
硬係覺得要用人管你就真係戇鳩鳩
而家人地個POST就係屌緊D垃圾設計連正常人都影響到囉
慳你老母個閪咩,躝啦人頭豬腦
屌你老母唔知響度Loop乜撚

用意就係唔想你長時間逗留

>唔肯洗錢請人管理
呢個你講嘅
>唔管理D垃圾咪越黎越多囉
點得嚟越黎越多?
鳩嗡?

唔通深夜都要新宿區出錢用保安管?
啲人飲醉一個酒樽扑埋嚟唔通你負責?

即使係正規警察,新宿投放嘅警力已經好多
早排仲有單被啲白卡Homeless捅
https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E5%9C%8B%E9%9A%9B/1032762/%E6%97%A5%E6%9C%AC%E6%9D%B1%E4%BA%AC%E6%96%B0%E5%AE%BF%E7%AB%99%E8%A5%B2%E8%AD%A6%E6%A1%88-1%E8%AD%A6%E5%93%A1%E7%95%B6%E8%A1%97%E8%A2%AB%E6%8D%85%E5%82%B7%E5%80%92%E5%9C%B0

弱智真係出少啲聲
等𨋢時用 好野嚟囉
野食有咁熱氣得咁熱氣
西九龍中心food court
躝啦白痴仔,永久封鎮
廢話連篇
你都識講要警力出動啦,
自打咀吧
仲響度廢嗡
警力同新宿區開支係分開㗎柒頭

咁回歸基本
影響到普通人啫但又唔係坐唔到

點解要好似你咁講用人去管理街上啲問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞