返工受老細氣,收工受老婆氣。

390 回覆
1633 Like 207 Dislike
轉走左,唔一定要再搵過個既
陰公 多謝你企出嚟話俾大家聽唔好結婚
後生就約多啲炮 老咗既就叫多啲雞
只要多人唔結婚 就唔怕上年紀搵唔到朋友陪
擺住個廁所成粒鐘
過多三年就會發覺日子都係咁過,唔會再呻

有仔女有好有唔好啦,可以分散你老婆注意力,到時佢唔得閒搵你傾偈
你以為受下氣就完?啲女人要求係越嚟越高,你老婆見你活唔成佢心目中既男人樣就會忍唔住出去搵其他男人安慰再送頂綠帽俾你帶。
你咁多年以嚟嘅付出同忍耐都唔夠其他陌生男人一兩句體貼安慰嚟得窩心同令佢開心,嗰種神秘同禁忌嘅刺激快感令佢身不由己情不自禁咁樣出軌,已經好耐冇允許你中出既陰道中門大開接受陌生男人一次又一次嘅灌溉。最後仲會將個原因歸咎落你度,一日最衰都係你垃圾又廢又唔爭氣又駁嘴又激嬲佢。
自此佢雖然一直會做你老婆,畢竟回到現實大家都明出面個男人只負責激情,唔會負責生活上嘅柴米油鹽,一旦冇左你呢個傻仔好難再搵到另一張長期飯票,但係午夜夢迴佢永遠都有一個令佢呢一世都魂牽夢縈嘅男人,而嗰個男人永遠都唔會係訓緊同一張床但係背對住各有各瞓覺嘅你。
自己攞黎
老婆自己簡,份工都係你簡
霸住個廁所咁耐搞到人冇得用 係人都燥
記得你都答過叫人去叫雞
佢輕度 你體諒下
完全唔係
你有選擇可以離婚
係你自己揀繼續承受

你講到自己咁委屈
講到老婆好似特登精神虐待你咁
咁你做咩唔離婚?
享受俾人虐待?
咁你既然享受就唔好咁多傷春悲秋、無病呻吟啦

明明你有得揀
講到好似好身不由己咁
真係笑死人
點解?你好鐘意嘅老婆有少少唔開心就想同你離婚,你係咪想佢咁?
你咁樣周圍唱衰你老婆,講到你老婆成個癲婆咁
「又要受老婆氣」
「唉又要應酬老婆」
你有幾愛你老婆呀?

連最愛都咁樣看待

你講到自己咁辛苦咁委屈咁偉大
一味喺度扮受害者搏同情
其實真係有啲噁心

你不如反省下你自己做嘅選擇
你活得咁難受就努力改變下
而唔係喺度扮晒自己好身不由己咁
然後expect 有人會認同你:
哇做男人真係好辛苦呀!
自己揀嘅老婆成個癲婆咁日日虐待我
我冇細路冇包袱、明明可以揀離婚但我都自願唔走!我係咪好偉大呀??哇你地快啲讚我啦!
我自願受苦係咪好叻好值得嘉許呀?
上少啲網睇埋啲on9野
睇樓主頭幾個reply 就知你應得 純粹上黎呻,無諗過改變,咁唯有祝你好運
我同緊未婚妻同居, 當我做完野好攰, 佢會叫我沖完涼就攤上床, 等佢幫我全身按摩, 按完真係咩辛苦都無晒佢做野攰既話我都會幫佢按返

建議各位見到另一半好攰, 就主動幫對方按下摩, 其實都係愛既表現, 完事記得要欣賞佢按得好舒服
metoo
仲要供緊層濕鳩負資產樓
無左份首期已經
仲要每個月供空氣供番跌左果舊錢
又要驚保唔住份工
壓力山大
真係好慘
點睇都係你自己廢

叫你轉工又唔得,屌柒老婆老母又唔得
又要呻,俾建議你哩樣唔得個樣唔得

扮乜撚受害者啊傻閪,今時今日係你自己造成,你心底根本就享受緊

幾廿歲人都唔撚化?哩個世界邊有人迫到你,你唔去變係你根本冇能力/唔想變,咪撚咁多借口
M底
呢度都見撚到你隻柒頭
死撚返波po打飛機啦屌你老母
日尻日要我聽佢講佢番工啲無聊野 啲野都係咁上下
想佢聽下我講野就hea尻我 一係就批評我呢樣個樣
女人有時好冇同理心
男人天生天職都唔係要結婚生仔養屋企㗎你自己揀咁樣行條路邊有人幫你
加油 大把男人同你一樣諗法
以前係
不過而家結左唔生係一種潮流黎
身邊唔少人都係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞