返工受老細氣,收工受老婆氣。

390 回覆
1633 Like 207 Dislike
無錯
真係
熱門師
你想釣魚你唔會問條魚
魚啲意見係廢的
好波
你地啲所謂溝通咪又係啲負能量
乜野老細今日好撚衰呀
邊條八婆成日去日本好有錢呀
隔離team條友又點唔做野呀
有野好想買但係無錢呀

你地係咁放負能量 我地又要不停咁用啲正能量幫你地抵消哄你
一日半日都算啦 你地啲女人一日到黑係度講講講 邊有咁多精力去應酬你呀
唔理你又發脾氣話無癮
和應你又話我hea鳩你
認真同你分析之後又嘈到鬧晒交咁 最後咪又係要哄
講乜都錯又晒曬啲精力
最後你地講完啦 舒服晒啦 拍拍籮柚就走左去 我地呢?我地邊有時間休息做自己嘢恢復返啲正能量呀?
放工放假諗住休息下 又要陪你地啲女人出街周圍行 有乜好行姐屌 啲舖頭日日都一鳩樣架啦 然後又係一路行一路講 日日係咁重覆 行十鳩幾個鐘返到屋企又要陪你地煲劇

好啦同你地講想解決
又話我地以前拍拖個陣唔係咁 又呢又路
講多兩句就話我地發脾氣鬧人
唔出聲又話我地嬲豬小氣 總之全撚部都係男人衰

其實男人好簡單
我地都係想你地陪下我地 做我地有興趣嘅野
打機又好 踢波又好 做Gym又好 做愛又好
一個星期抽一日又好 半日又好
其實花少少時間了解下我地好難咩

呢啲就係男人嘅心底話
唔通我同你講我唔撚想行街
唔撚想聽你地啲女人是非咩
啲女人根本就接受唔到 第一時間一定唔撚認
一陣講完唔開心咪又係要哄
咁不如索性唔撚講算
最慘係結緍前同結婚後太太人格唔同咗,而家乜撚都要管,又成日發脾氣
講真 話轉工既人無諗過實際條件
邊個唔想搵份hea 人工又高又舒服既
如果樓主聽上面有啲人講 搵左d 輕鬆既變左可能人工無以前咁高,轉頭條女又會屌你無上進心

所以香港離婚率咁高唔係無原因,相反大陸既女人好識做,會知道男人出面辛苦完,會係屋企煲定湯等你返黎飲,又會幫你按摩知道你辛苦,因為佢地知道自己既定位,同埋女人應該要點做

所以建議樓主搵個大陸女人會舒服好多
無仔女?
斬人個D又個別事件唔計
綠帽又唔計
真有你的
辭職
離婚
Problem solved
你點定義“愛”?
不能認同更多
晚晚都話要傾計,傾親都2粒鐘起跳
答佢問題答錯又發脾氣
沒嘢講又屌我沒嘢同佢講
慘撚過返工
我公司老闆仲講道理過個女人
🥹
想死呀!!
離開女人呢d麻撚煩生物啦
大部份港女都只係索取價值但係完全唔會提供價值比你
你對佢地既愛只會比佢地用黎做無限苛求你既原因
活得咁費神咁卑微不如單身好過啦
當你唔可以離開女人而活時, 你只會係女人既奴隸
當你唔再在乎女人既去留既時候, 你先會遇上適合你既人

再講呢d閪女人係抵佢地無人頂得順孤獨終老, 你唔好阻左天理循環
你唔好on9啦
佢未比帽你戴
又或者你未發現炸
你愛佢咩姐?佢咁閪你都愛佢,你有冇諗過其實你有斯德哥爾摩症?
老婆都可以轉
我又係做嘢做到抖唔到氣
朝早砌完夜晚又要番公司做paperwork
好彩屋企隻乸自己對住個細都無乜抱怨
希望樓主可以慢番啲
唔係淨係得工作
樓豬講下每星期花左幾多時間做「老公」呢個角色先可以討論落去
其實每一個人都係自私嘅,包括我同樓主你。只係每個人自私嘅方式做法都唔一樣。

以前嘅我一樣會逆來順受,唔出聲,以為自己好偉大遷就晒對方,其實嗰時嘅我係膽小怕事,冇膽坦白感受據理力爭。其實一樣係自私,不過嗰陣嘅我唔承認自己係自私。

只有拋開呢個“偉人”包袱,咁先可以搵返自己條線,做返自己想做嘅事。加油
我認為,兩個人可以長久開心相處嘅關鍵係,當大家都自私地做自己時,嗰種自私大家都唔反感
你群埋d垃圾朋友就係姐
全世界 真係冇撚腦
係你唔岩,請相信係你唔岩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞