[多圖] 大家點睇射鵰英雄傳2024 黃蓉?

414 回覆
26 Like 275 Dislike
無論如何, 佢地係維護漢族, 同蒙古人反面, 忠於自己國家到死 好合符審核標準
搵個白白淨淨,木口木面就係架啦
古龍黃易太多唔出得街

同埋真心講個修練體系金庸最完整
呢套敏敏,無忌,同楊逍都做得幾好
全國咁多間電視台 間間都想整啲嘢可以全國放送 但大陸呢樣唔拍得嗰樣唔拍得 同時又唔肯冒少少險
搞到拍親唔係射就神
同樣係金庸 拍套俠客行都好丫
打親都安全牌 但問題我又唔覺射神有幾安全
個個都知劇情係點 改篇少少都屌到開花 又要同上一套嘅選角比

拍啲少出現嘅觀眾冇咁熟就算改篇都冇咁易中箭 同埋原著故事本身就好啲唔識嘅人會先天俾套戲嘅劇情吸引落去(呢個都係幾廿年前TVB成功秘訣嚟)
陳鈺琪雖然做得幾好, 但唔知點解個樣唔係好合我口味
暫時最中意黎姿
不過射鵰個故事又的確係最老少咸宜
神鵰太虐心,倚天虎頭蛇尾
叫小淫賊個樣好正
但係劉德華真係好夾楊過
同黃日華嘅郭靖一樣

當年拍嘅時候做後生版嘅固然唯肖唯妙

到佢地現實去到中年嘅時候你代返入中年嘅楊過郭靖都係天做地設咁

P.S.大陸拍咁多年神雕,其實應該重金搵返黃日華做郭靖
大陸妹李一桐孟子義劉亦菲楊幂劉詩詩祝緒丹包上恩我都ok

就係陳鈺琪唔係好過電
黃易個啲漫畫打機式升lv過關劇情就算數啦
坑D
牙坑
其實古龍d書最啱拍電影,武俠背景懸疑小說,人物少、主線短、埸景簡單,拍電影尺度又可以大d,仲要係虛構古代,連服裝都唔洗考慮點還原
孟子義可以一個演曬全部
唔知佢係咪整容
但個樣真係好岩拍戲 扮慘又得,扮痴線又得,扮妖又得,做花樽都養眼
老得太快

郭靖中年霸氣係殺入蒙古帳中,d老蒙古兵驚呼佢就係天降神兵的金刀駙馬

若非忽必烈係拖雷個子,一定一掌打死佢
而家啲女演員冇氣質 拍唔到古裝
有樣得黎都要有啲演技先得
上面果批唔係話樣衰
但個個都係講個樣 好少話佢地真係做得好好
完顏阿骨打敬重蕭峰,終其一生都無侵宋
應該話邊個似最緊女,好多時後生女都要搵新人做,男先可以搵d 30歲扮後生

小龍女木口木面唔洗點演,但要搵到劉亦菲呢款少之又少
其實當年賈靜雯都正
陳鈺琪都做到趙敏個種feel既
真係要講 我覺得老左嘅黃日華一定係做番喬峰
個俠字放落佢到係正過胡軍我覺得
後生做郭靖 老左做喬峰真係好癲
後生女得黎做到個神韻 我只會講係儀琳師妹
網紅樣支那妹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞