[多圖] 大家點睇射鵰英雄傳2024 黃蓉?

414 回覆
26 Like 275 Dislike
童貫應該就係寫葵花寶典的前朝太監
佢係被欽宗下令斬殺
應該唔係,聖火令係石教主時期被搶走,估計南宋之元時期。

獨狐求敗係天龍前定天龍後?我覺得係天龍前,靈鷲宮石壁啲嘢同九劍有啲似。如果天龍後就可能有份打傷黃裳,所以掉咗把軟劍。

童貫分分鐘就係葵花太監
新郭靖太靚仔,上一個似啲
欽宗:「獨孤大哥,幫我殺咗童貫。」
獨孤:「可以,扮鳥叫嚟聽下。」
欽宗:「姑姑…」
舊既都好屌
我都自問金庸迷,但真係覺得大陸拍得太多太多,其實仲有好多武俠小說選擇,例如古龍、黃易、梁羽生之類作者,唔駛下下都金庸吧
屌好少翻拍笑傲江湖
咁可以咁改

- 方臘做明教教主學識乾坤大挪移, 因為受壓逼而起義
- 童貫同黃裳被皇帝派去剿滅明教
- 黃裳本身係軍師, 但發現自己寫完《萬壽道藏》之後好撚勁, 錯手殺左一d 好既明教使者
- 童貫本身係正常男人, 同老婆鬧交作出葵花寶典, 比老婆斬左jer jer
- 之後癲左開始殺人唔斬眼, 殺方臘本人 (正史都係童貫捉方臘)
- 獨孤求敗原本改左漢人名, 去北宋做間諜, 深得欽宗徽宗信任, 之後追捕童貫
- 黃裳比明教親人報仇死全家, 閉關40年
- 獨孤求敗搵唔到敵人, 走去深山救左隻細鵰做伴
- 黃裳出關無哂人, 留低九陰真經悲憤而死

最後靖康之禍, 郭嘯天楊鐵心出場...待續
完全0古代氣質
頂盡係一個現代人cosplay
同意
淨係講靚一定唔輪到佢
但演譯黃蓉呢個角色我覺得佢最好,始終係實力派演唱
梁家仁做洪七公
演員
細個睇過大陸拍既大旗英雄傳
淨係知24版楊康好撚靚仔
睇左2分鐘就打黑風雙殺,e個係抖音速度黎?
個樣麻麻
睇2秒就冇趣
因為前期野係減左好多
黃蓉出場之後先齊返少少
買左版權一定拍到盡
劇情需要 將就下
點解呢套同倚天就成日拍,過兒就成日被遺忘
岳陽樓邱處機大戰江車七怪明明都好睇,cut L埋
呢版都係最好睇嗰版
唔係遺忘過兒, 係無人再做到 小龍女
近幾年套倚天屠龍個趙敏都好正
但射鵰嘅郭靖對啲朝廷命官又打又殺喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞