[Netflix] 誰是內鬼 The mole Season 2

45 回覆
0 Like 0 Dislike
有無人 有睇呢個season ?
追晒,今個season好睇過上個season,有幾個人無論啲表情同行為都勁似mole,好難估
Hannah
我同意今個season係難估過上一季
去到最後一刻 我都真係仲以為贏嗰個 係內鬼

點知佢原來真係咁垃圾 唔係扮
睇過第一季 感覺套套相近類型嘅都好睇過佢
所以都費事睇第二季
我都係以為贏嗰個係內鬼。勁撚憎佢。
要磅6kg石隻game,明明畀埋9L同4L膠樽,都可以冇一個參賽者識,係咪蠢得咁緊要呀。

斟滿4L三次,倒落個9L樽度,會倒剩3L。然後倒晒9L樽啲水,將之前3L+兩次4L再倒入9L樽度,會倒剩2L。然後再倒晒9L樽啲水,將之前2L+一次4L倒入9L樽度,就會得到6L。
我只能夠講 條友係真心蠢 同好彩
基本上 個Mole 成個season 最明顯 一下, 就只係得佢睇到 (突登做俾佢睇)
條友咁Q 蠢 真係唔會再諗佢地野

其他任務 全部跟住後面, 人講乜 佢做乜
自己決定既任務,全fail
咁就袋幾10萬獎金
不過成個節目都假假地,可能其他都係媒嚟。

Hannah玩藝術品嗰度明明話見到個Mole拉繩明顯搞事,但答問題就答另外兩個,完全冇提過個Mole,搞到自己出局,睇到我搲晒頭。(雖然個narration可能係佢出咗局之後先配落去)
公布完個Mole真身後,個Mole企埋去輸咗嘅參賽者群嗰時,個Mole隻手向後一抓,
一嘢揸落Tony條賓周度,Tony即刻叫其他參賽者移過啲讓個位出嚟。我replay咗幾次,笑到仆街。
我估佢個陣3個都仲有d 懷疑
有冇人覺得Hannah 好索
第3集開始已經同條仔當面係咁錫
我一開始係估Ryan
咁佢都好強調 淘汰就係要分辨邊個對mole了解最少 估得最準
雖然我都認同值得冠軍嘅大有人在
如果你睇番第二集 佢著泳衣三點式
基本上都睇得哂副身材

唔知外國人睇外國人 係唔係會鍾意呢d
猶其係Tony
可能係因為上個season 個winner
同今個season 個 winner 實在 爭太遠
睇呢幾張 佢好似好細咁

我都有估過佢
自從做侍應個mission 開始,就鬼鬼地
印象中佢好似都係同sean用一套路 (當時嘅sean訪問講係專登喺肥仔mic 面前搞破壞 等佢懷疑自己)
唔知Ryan係咪都係故意犯錯 等人懷疑佢 從而做quiz出事

我懷疑佢係因為整套戲落嚟 佢好似好少講嘢 同時對隻game嘅喜怒哀樂都好少 例如muna 見到neesh all in 6萬買exception個反應太真 但Ryan好似冇咩所謂 或者講佢好似冇其他人咁想贏咁上心

佢唯一唔似mole係 竟然佢係贊成俾Q 返嚟其他都好似 包括被綁架時講大笨鐘、爆炸船個到剪錯線 等等
你都唔係特別聰明
Hannah同muna好聰明喎
佢哋呢個方法係最簡單
基本上 個任務時間夠哂做

但係 反而想問 係咪就算三組都一齊做得晒
第一次cut 電線 都係 by luck
其實俾人返嚟都係有少少唔公平
但係真係估唔到Q 把握唔到第二次機會
不過佢都一定走唔遠
係呢個遊戲入邊
最真誠 最勤力嘅都係會收皮
9-4‐4 + 9-4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞