香港有冇人未試過俾的士司機無禮對待?

44 回覆
18 Like 2 Dislike
有個80幾既司機上完車15分鐘後問我去邊到,算唔算無禮貌?
如果你講依幾個又真係無,係第3項試過叫我早10米左右啦落車,因為有人截車,不過個司機好似收少我幾蚊
其他都正正常常咁,多數都係收多毫子,不過都試過有司機唔收毫子
肯少收你咪好d

遇過要你早10米落,同唔想找錢。
自動找錢自動幫你四捨五入找少幾蚊
可能平時搭開綠的多,未試過無禮反而有禮就試過幾次
每次搭的士都問司機想去邊先
就腳先上車
仲會多謝佢肯載埋我
每次都係俾金牛免找

發夢有你份呀dc9
紅的兩種都有
但近排紅的就冇禮貌多左
同啲行家呻我單嘢短
搭親都係APPS叫
仲未試過
搭的士真係唔玩得手機 耷低頭睇少佢一陣都兜你路
講真我都未試過,最多話語氣有啲冷淡

不過我搭的士次數少,一年五六次左右作唔到準
其實綠的司機正常過紅的好多
的士佬最近真係愈黎愈離譜🤬🤬,逼到我發佢地脾氣😤💢

拒載?Sorry 呀柒頭💩,唔係人人都有的士 app 㗎,我地大把人都係直接截的!你唔載就講啦,仲要扮到自己好似大人物咁🙄,sorry 呀,咪呃我話你係的士佬囉,重有排揀㗎,客仔永遠係大爺嚟㗎😏

叫你早一個路口停,因為想載第二個客?到底邊個係你老闆大人呀?我哋call你,你就要依我哋嘅指示去行 okay?唔係你話事㗎喎,死開啦😒

仲要唔想找錢添,咁大個人仲咁山窮水盡嘅?做生意梗係預咗要畀找數啦,你當自己係銀行呀?唔使找錢俾我,咁我唔使俾車錢你囉,都幾公平嘅 deal 喎😂

最撚屌嘅梗係嗰啲司機仔💩將個對講機嘅聲開到震天響,我真係想問候吓佢地老母🖕🏿講嘢大聲就得㗎喇?仲要淨係講啲無聊到核爆嘅廢話😴,真係想喺車廂到訓著添啦

其實一句講晒,的士佬嘅態度簡直係友善D就可以做到customer service,但係佢地好多時都做唔到嘅,有時真係撚屌過厠所阿伯添😩不過都唔使灰,用app叫車,做下rating,一齊黎教訓吓班的士佬,我地做車大人,佢地就要做車奴仔😎

真係冇試過...搭程雞腳都冇閪口閪面
走錯路成日試過, 不過都唔差得幾錢
唔知你地搭果D咩車
陪老人家搭的士,2老已經上曬車
一聽到旺角話要交更,的士狗真係唔死都無用
土生土長香港人應該冇可能未試過受dc9 氣
下?
40咋?
早知唔接啦

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞