其實中國既槍 已經好勁好先進, 好多連登仔仲以為中國用緊ak47笑死人

155 回覆
30 Like 310 Dislike
近期香港警察換國產槍, 好多連登仔都係到恥笑 港警用ak47
再一次證明連登仔是井底之蛙, 對中國既思維仲停留係50年代

其實家陣中國不論是解放軍定公安, 都無人用ak47
你想買都難

現在中國解放軍新槍, 好多都好勁好先進

最新步槍, QBZ-191

99式狙擊槍

CS/LR4型狙擊步槍

CS/LS7型衝鋒槍
真係好勁
仲型過西方D槍
咩叫"西方d槍"
成哥最愛既sdu轉用國產槍未
我淨係知道中國嘅槍好短小
應該就快, 幾年內可以換

西方國家以為 港警無 西方槍用就唔掂
但港警用中國槍一樣得
朱元帥又出嚟表現佢既人格分裂
一時話中國就支爆,啲人冇野做
一時話中國又嬴,宇宙最強
兩者無衝突
中國經濟的確係唔掂
但軍事實力好勁

就好似蘇聯咁
蘇聯軍力世界第二, 但民眾買個面包都無錢

以前中原好多朝代都係一樣
周圍出兵侵略其他國家, 擴充領土....但國內周街都係餓死人
仲有冇啲咩先進嘢我想知多啲
唔洗心急, 將來打台灣果陣你就會見到

我反而驚台灣 直接不戰而降, 到時中國都未拎 先進野出來就統一左
咩叫得?
射落學生哥心口 咩槍都可以喇
再唔係打落記者隻眼到

港警得咩野?
就好似支付寶咁,牛逼死了666
你唔上街示威 就無事囉
唔通你安安份份, 港警就用槍射你咩

主要就係成班示威者 周圍放火, 打爛公物, 圍毆不同政見者, 攻擊警察........ 港警先會開槍鎮壓
你試下去攻擊美國警察, 直接全部子彈招呼你
笑左
一枝AR-15打爆你啦
人地美軍用左七十年都取代唔到
實戰經驗差唔多全球都用過
你上面果d打過幾多實戰?
全部都係抄返黎
中国咁勁仲唔出兵打台灣逆賊
大好時勢仲唔出手等幾時

日本仔早已經腐敗不能戰
日本自衛隊醜聞連環爆 罕見一次懲處逾200人、海自幕僚長將請辭
2024年7月12日 週五 下午1:40
https://tw.news.yahoo.com/%E6%97%A5%E6%9C%AC%E8%87%AA%E8%A1%9B%E9%9A%8A%E9%86%9C%E8%81%9E%E9%80%A3%E7%92%B0%E7%88%86-%E7%BD%95%E8%A6%8B-%E6%AC%A1%E6%87%B2%E8%99%95%E9%80%BE200%E4%BA%BA-%E6%B5%B7%E8%87%AA%E5%B9%95%E5%83%9A%E9%95%B7%E5%B0%87%E8%AB%8B%E8%BE%AD-054016699.html

美國佬又無黎紀律
駐日美軍涉性侵少女案首度開庭 被告否認指控
https://www.google.com/amp/s/money.udn.com/money/amp/story/5599/8091686

台灣又掛住內鬥
台灣立法院「國會改革法案」引發爭議:你要知道的五大關注點
https://www.bbc.com/zhongwen/trad/chinese-news-69044613
講到咁勁
點解用左20年時間都消滅唔到塔利班
點解烏克蘭 全身北約裝備, 結果上年大反攻失敗, 收復唔到領土
咩叫安安份份?
比人強姦乖乖地聽話!
不如廢除強姦同非禮喇 反正依加都冇咩差別姐
2年前中国有條宣傳片,
宣傳新列裝步槍QBZ-191

屌你,近距打靶出KEYHOLE
(子彈出膛橫滾)
簡直驚天地泣鬼神
https://www.reddit.com/r/Chinesium/comments/wcrxad/brandnew_chinese_qbz191_assault_rifles_cant_put/

92式手槍,多年來就傳出彈匣不能互換
每開一槍,彈道都不固定既消息
新疆公安寧可小量買GLOCK既新聞
美國ww1同ww2靠咩發達?
豬仔成講下可以由福建射到去台灣碌巨炮先啦。唔係仲先進咩!
仲諗住入嚟睇呢把
咪又係左抄右抄同電動車一樣
武器最重要係戰鬥力, 抄唔抄有咩所謂

你估家陣 藝術創作咩

軍火專家-朱仔成
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞