認真post 好想養黑柴,但係領養中心的要求太過嚴.

82 回覆
1 Like 49 Dislike
呢到有無朋友仔有黑柴BB可以比我養?
非洲大把黑柴
呢隻種難養好多
你咁大個識睇字留言唔算BB啦
平機會好快會聯絡你
btw你係有柴犬BB定點?
買狗錢都冇 跟著你就真係變黑柴喇
唔係無錢囉屌
有人唔要揀左領養先,到真係無人唔要咪買
領養代替購買
咁簡單都做唔到
冇資格養狗
1.領養中心既柴犬好多因為行為問題比掉出街
2.就算訓練過都唔係新手攪得掂
3. 你買柴犬唔識訓練佢又係會有行為問題.
之後loop番去1

lap 有隻黃柴就係咁比人掉出街.
啲領養中心好撚ON9

成日話啲貓/狗 好痴人 性格純良

根本假到扑街咁好點會俾人拋棄

好似只要有學生死 報紙佬一定話品學兼優孝順仔
柴犬呢啲賤種狗都養
所以我領養唐狗
唔係唔想領養,係佢既要求閪撚到震,要你16個小時有人係屋企,係佢領養既最低要求,唔撚洗返工咩.
d傻閪識條撚咩
我都試過嘗試領養爬蟲類
d所謂領養中心根本就唔係想比你養咁 故意刁難
話就話想幫d動物搵個好主人
但實情就係享受獨濫大權嘅快感
fb page講到幾想有人幫手都係假
到有人幫就會用各種唔合理嘅理由推搪
如果人哋領養唔到 咪一樣會去買嚟養
個主人「可能」會對你嗰隻唔好 但你阻止完佢就唔會對第二隻唔好?
如果領養唔係咁撚麻煩 點會有人宣傳「領養代替購買」?
喺養寵物方面一樣都係免費嘅最貴
所以肯定領養係煩撚過閪
我入到去,填完佢個google表格,跟手佢已經話睇完我個google form. 話你唔合資格喎,係西環個間,問佢咁我可唔可以入去睇下你D狗,跟住佢答我,你入去睇完佢地就可能無人會養,所以唔可以入去睇啊
真係好難搞
成件事就係咁樣囉,心諗佢地係咪真係想幫D狗仔,要求高,連入去同佢地玩下都唔得
說話唔係咁講
有d人用錯方式教唔掂就覺得隻狗唔乖 之後棄養
好多時可能係俾人棄左先有心理問題

都係果句 隻狗有問題九成係主人唔識教
除左某d獵犬有狩獵性
咁果d係種既問題搞唔掂
教壞左就廢左架啦

好像細路教壞左 都一樣

又唔見你話殺人犯都唔好坐監 係佢父母教壞左?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞