韓國真係好撚黑間,多個上司强姦女兵,控訴冇效,最後自殺

169 回覆
201 Like 14 Dislike
北泡南泡都係咁垃圾
點解要去當兵

爆又點 搵人祭旗 過一排又繼續 軍隊醜聞邊有停
美麗新高麗
最安全 一定係 中國啦
好在香港手joke又肥又近視, 半個傷殘人士當唔到兵 只可以做冷氣軍師
又捉一隻冇邏輯女權
一單還一單人地只係去個旅行又關咩事
你點睇到成堆? 不嬲沖繩同日本新聞都會嚴重化駐日美軍罪行,連日本人自己都知,新聞睇得多就等於嚴重?新聞唔報就等於無?

2017 - 2019 沖繩涉及性罪案既美軍有8宗,駐沖繩美軍數量29,000,每年美軍係沖繩既性罪犯佔駐軍人數0.009%,每11,000士兵有一個係性罪犯。

比較下...

2016 - 2020 5年其間韓國士兵涉及既性罪案有2000宗,韓軍數量600,000,每年韓兵犯既性罪犯佔軍隊人數0.06%,每1,600士兵有一個性罪犯。

最後你話香港人唔怕美軍强姦犯而去沖繩玩,香港每年既性犯罪數字平均係1500宗,佔香港總人口0.02%,你可以當每5000人(男+女)有1個係性罪犯。未計以上數字係以每個性罪犯只會犯一次性罪案,不計重疊,即係實際數量更少。究竟你係香港會俾人性侵犯既機會高啲定係去沖繩會俾美軍性侵犯既機會高啲?

https://www.asahi.com/ajw/articles/14384479

https://theintercept.com/2021/10/03/okinawa-sexual-crimes-us-military/

https://www.legco.gov.hk/research-publications/english/2021issh01-sexual-offences-in-hong-kong-20201027-e.pdf
weak撚得過你自我審查
對比起韓國

香港女權身在福中不知福
韓國不嬲垃圾 係D港女On99崇韓
日本都唔敢起訴,梗係唔涉及
密陽事件當初搞到咁大都係輕判了事
最近俾人了返出黎講
先發現當年班加害者呢十幾廿年繼續做人上人
而家佢地三十幾歲開始有事業同家庭先又俾人起底翻舊帳都幾心涼
但講真有後台果班都係繼續WFC 生活愉快好撚黑暗
印度都未出聲
出埋印度
咁咪更顯得香港女權身在福中不知福
密陽事件顛撚到
如果係香港,呢單大到顛,班男既永世冇得番身,亦唔會有咩機會走得甩,香港女權勁十萬倍
扮下好過唔扮。
真,只要同印度比,就知自己幾咁幸福
同北韓比,香港人好撚自由,身在福中不知福
但有班人想香港變成北韓咁
但有班人想香港變成印度咁
有可比性?
一個由自由變專制, 由法治變人洞

但香港又點變印度?

學人口水尾都諗下個類比合唔合理先
香港同印度,韓國就有可比性?
你諗下個類比合唔合理先
香港由法治變人治, 自由變專制
已經向北韓方向行左一步

香港又點變印度?

你自己拎個唔合理既例子出黎抄, 跟住問番我轉頭咁好笑既
係囉,邊個傻鳩拎香港同韓國比先架
都冇可性性,香港點變韓國?
邊個on9自己拎個唔合理既例子出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞