抑鬱自行停藥有咩後果?

63 回覆
2 Like 6 Dislike
你好!
在你的文字中感受到你正面對着很大壓力和痛苦。自己一個人承受着,真的不易。如果你不介意,讓我們陪伴你一會,好嗎?
你可以進入網站內的『Chat窿』 https://chatpoint.org.hk/ (星期一至五:下午4時至凌晨1時;星期六、日及公眾假期:晚上8時至凌晨1時),和我們的義工傾傾吧。

我們願意聆聽你的心聲,伴你一起走過這段艱難的時候!
我完全明白,操嘢無游水跑步行山咁有效果。無咗動力,想起返身係有難度。
睇臨床心理學家做心理治療
佢會幫你搵你抑鬱嘅根源然後嘗試用心理練習幫你改善
你預一兩萬,一年時間,會明顯有效果
好難講 每個人都唔同
我都係自己停藥
靠自己走返出嚟
唔好停啊
會斬人
真係幫唔到你啲咩
試下咁諗 世界總有人比你生活差
你出世係香港 比好多國家的人已經好(人地國家可能打緊仗內戰
有唔少坐緊輪椅等等的人都係為左生活仲出去做野
就算自己做緊地底泥 都可以生活落去
樓主點
仲有冇俾人搞
傻仔,你應該食足藥,覆診果陣問點解完全無用,醫生會再因應你情況去轉藥或加重藥力

咁你而家有咩打算先?準備睇多次醫生未
會睇,不過仲未book
食返啦,唔想睇電視見到你
抑鬱身體有d激素會小過正常 無啦啦停藥會加重

精神病人成日都會想自己停藥 其實都幾危險 唔想長期食太多藥應該同醫生傾有冇其他方法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞