為了安全!微軟中國禁用Android,員工免費配發iPhone

54 回覆
47 Like 2 Dislike
根據微軟內部備忘錄,所有使用 Android 智慧型手機的員工,包括華為和小米等品牌,都將獲得免費的 iPhone 15。

為了便於轉換,微軟在中國各地設立了 iPhone 領取點,確保每位員工都能順利完成設備更換。

香港地區同樣適用:Google Play 商店問題
這一政策同樣適用於香港地區。

由於 Google Play 商店在中國大陸無法使用,Android 用戶不得不依賴華為或小米的應用程式平台。

微軟目前已經阻止了對這些平台的訪問,而 iOS 應用程式商店在中國可以使用,這也是微軟推動員工轉用 iPhone 的原因之一。

微軟應用程式的優勢:提升工作效率與安全性
轉用 iPhone 的員工將能夠使用微軟的 Authenticator 密碼管理器和 Identity Pass 應用程式,這些工具將大大提升工作效率和安全性。

尤其是微軟最新支援的通行密鑰(passkeys)功能,允許員工通過 iPhone 的 Face ID 進行生物認證,提供更便捷和安全的使用體驗。
idog又要出精
an粉睇唔到
由於 Google Play 商店在中國大陸無法使用,Android 用戶不得不依賴華為或小米的應用程式平台。

? ?
唔夠你an狗出精快
又捉到個盲閪
用開愛支apple不嬲通行全国,點會知道支那人用唔到google

仲請唔請人
香港呢?
人地公司policy 統一當大陸同香係一個section 唔得咩
iphone依家出機咪又係咁
你問得香港 我問你星加坡
香港地區同樣適用:Google Play 商店問題
這一政策同樣適用於香港地區。
免費iphone, idog 仲唔9沖?!
藍絲表示熱烈慶祝,跨國巨企認證共产香港一国一制
除左華為,其他全部都係google框架

自己去google search googleplay. apk咪得
咁你要同Microsoft 講
微軟叫你用window phone你都要硬食架啦
微軟自己也不屌
你覺得揸住android 機既人仲入到Microsoft 咩?
揸住apple既...佢又唔需要再比部機你
你係hr?
平常嘢都要出精?你搵間大機構用android嘅嚟睇睇
憂機密遭竊聽!南韓軍方擬禁iPhone進司令部 三星不受限
https://lih.kg/3681103
潛撚咗水?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞