[無得聽死老豆] Aimer 7月會黎香港開演唱會 (3)

848 回覆
13 Like 4 Dislike
牙織果場又係咁
永遠都係最後等一齊入最後一段果下停頓就有傻豬拍手
聽完佢講呢句眼濕濕
之後仲要話多謝我哋搵到佢
唔知幾時生小朋友呢,做左媽媽應該會引退了

打埋中文 我地多謝返你就真
lisa生完好似冇生過咁
打錯,係官方相
本身都完全唔知道大左肚添
聖母瑪利亞啲friend
5月睇radwimps 都好靚聲
上年睇babymetal 先災難級
多謝
Ching 識貨
想聽佢唱多啲Sleepless Nights嘅歌

Aimer 三首AM都正到癲
但香港場都預左街客/鬼滅fans 多掛
都係揀返d紅d,知名度高既歌唱
今晚坐A區前排中間位
附近有條友成晚唉唉聲
係咁話香港人唔值有演唱會 以後冇日本artist嚟香港
屌佢老味講足全場好似淨係佢識得睇演唱會
咩mood都俾佢搞到冇晒
好想聽依3首live
演唱會痴線佬
好白卡feel
我都係最後嗰兩行本來已經有曬心理準備,但係結果啲聲唔錯,唯一美中不足係佢結他教得大聲得滯有時候會冚咗人聲

我上次LiSA企得比較前睇,就算戴咗acoustic filter好好多但係都係覺得個mixing有啲亂,完全想像唔到冇filter隔一隔會點(仲要咁大聲咁長時間)
個人9up
整體上表演已經超曬平時水準 大部分人都做足功課 現場無論氣氛/投入度 感覺好過上次旺角
反而選歌條List最後都係同台灣一樣 唔計首Sign 係有D失望 尤其wavy flow/end of all/800/殘響 依類商業味咁重 。。我相信有其他更好選擇。。當然我相反團隊有自己諗法 算係其中一個少少不滿
最後當然係講班保安 好L煩呀屌 唔好係聽歌enjoy緊嘅時候 前後閃9人得唔得。。仲要幾次左行右行 你不如直接踢佢出場算啦
LiSA嗰日我都係前排,我對住右邊隻喇叭
嗰陣fitear隻塞未到直接打真軍,轟到變傻仔
我第一首最鐘意嘅歌係us 但我諗好難會喺live 唱 然後今晚第2首就係ref:rain 又係超鐘意,有少少感動到流咗兩滴眼淚 可惜仲有其他例如Tone, Sailing, Marie 都難啲喺live 唱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞