試下邊AI寫game勁D

42 回覆
28 Like 2 Dislike
用咗12G做cache,平時有行VM整home server,不過都係用唔到部機嘅性能。早排有寫下program去backtesting stock,呢排返工忙,冇乜寫。
poe
Vs code remote dev有咩問題呢
寫website就得 寫game唔撚得
剩係寫shader都寫到on99
人都唔識寫
佢啲RAG幾勁,抄code抄得好準,感覺唔會好似gpt4 gemini咁間中會有typo
如果係寫code方面好似gpt4o出黎個結果好過sonnet?
普通搞下graph都上盡架啦
個人排名 3.5 sonnet > gpt4 > gpt4o
我有Test過ChatGPT3.5 vs ChatGPT4
ChatGPT4有懶惰問題
你要做好prompt engineering
要睇埋TOKEN數
咁GPT4O 8K同GPT3.5 16K比
8K係懶D
會唔會試埋open source既llama3, gemma2, aya呢d

我打ff14有用翻譯覺得日文翻中文黎講就gemma2同aya好d
唔會試免費LLM,公司有所有付費嘅LLM任用。
websim.ai
呢個超易用,講你想做d 咩就得,中文都得

自制左一個有隱藏版既包剪揼
https://websim.ai/c/EtGNwbH7R9hB6qrK1
Github Copilot inline 係當你已經有一個project,佢可以用你風格去幫手寫一個function,auto complete下野,用落好就手,但佢唔係用嚟由頭寫所有野用
HI到就當出
用Github Copilot Chat起稿先,不過我覺得Claude 同 ChatGPT4-32k 勁過Copilot Chat。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞