星島申訴王|國泰航空商務艙$980買一送一 苦主:成世未坐過商務點知中伏

156 回覆
187 Like 6 Dislike
嗰d acc 好多都係d 撚樣搵快錢賣自己acc 俾人做詐騙
拉極都仲有
受騙的那個比騙徒更混帳!
FB 點確定係咪scam, 唔通FB 要自己買張機票睇下有無出票
萬一真係只係遲咗出票呢?

靠FB 就死得喇
人窮真係有原因
同UO post啲窮撚一樣,又要窮又要做大爺
會識去fact check嗰班根本就唔會中伏

之前fb大把百老滙開倉/豐澤散貨特賣,AirPods pro賣299定399嗰啲,咪一樣大把人中伏

唔係要 blame the victim,但中伏嗰啲應該慶幸自己只係俾人呃得幾千蚊
應該立法如果係scam fb 賠
平時帶曬口罩都捉到人 呢D有埋電話同實名
fb 廣告費就識收
又唔使負責任
根本係幫兇
因為 list 高危 唔係法律行動
拉人 封acc 係法律行動 , 法律行動個門檻自然高好多

正如唔可能有兩三個藍絲投訴連登違反國安 , 就隨便封左連登

當市民主動要求提升執法者權力既時候 ... 相信會由治及興
放心啦,一陣間會有人出嚟話道友賣Account永遠都追唔到
真Karen
惡晒一早出曬po 話無做過相關promo,上過新聞
FB 一定唔知啦
仲有果堆page 全部都有相同特徵,就係以前係啲外文page 突然轉名轉logo話自己係乜乜旅行社,然後賣廣告
又一定係唔知啦
唔上fb就少啲機會受騙
唔好話$980,$9800都要諗清楚fact check啦
$9800 佢哋俾唔起 應該直接skip咗個廣告
轉數快有晒銀行記錄同實名登記,唔明點會捉到人?
笑死
網上勁多騙徒收銀行 ACCOUNT
報紙廣告 , 青春玉女專業技師 , 報紙都無責任審查架
你上到去發現老過你阿嫲 , 唔通報紙要賠錢俾你 ?

如果FB要負責任 , 一早被要求BAN曬政治犯既account

香港最中立最應該監察既已經係消委會 , 都一樣無執法權力
提升左消委會權力 , 先可以再講其他

大陸已經有法例 , 產品代言人(明星)要為產品造假負擔法律責任
香港一直未有
拉到班賣戶口既道友囉
都係個句 人不要臉天下無敵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞