安倍晉三遇刺過世2週年 事發地設獻花台供民眾悼念

82 回覆
28 Like 3 Dislike
新會燃 老鳳移民日本好耐
拍咸片算啦
其實佢出冊未
坐六個月
一早放出嚟
冇AC返小天地

致敬傳奇刺客山上徹也
日本城管廢撚到
唔係捅係用3D print shotgun
簡單易整請多幾個保鑣都唔掂
願聞其詳!
2018年3月7日,近畿財務局負責森友學園購地問題的一位男職員在兵庫縣神戶市家中死亡,兵庫縣警察認為是自殺。
細思極恐!
簡單講
大阪有一撻國有地本身標價9億日圓
但佢老婆最後用左1億買返黎
而當中牽涉到虛假文件但佢老婆冇比人告
我地嘅黑仔強呢
垃圾g4
極醜惡!
單野係咪因為安倍不斷暗中施加淫威, 最後不了了之?!
RIP

有苦衷 比邪教害逼於無奈先殺人 點會判死
「她的武力值在警視廳內能壓制半數的男同事。」
啫係警視廳有一半人可以壓制佢
有睇過<周處除三害>就知邪教幾咁仆街喇!
安倍當時其實係做緊邪教既保護傘!
即係安倍同個邪教教主講:
你呃鳩我d國民唔係問題! 問題係你呃左幾多, 要提供分成比我既政黨同埋我! Deal or No Deal?
一半係咪計埋啤酒肚同事同埋坐office個班

Respect!
你啱

我成日當佢好似淺沼稻次郎咁被人捅
但佢係被人射死嘅
被人射死嘅
被人射死嘅

驚唔記得要講三次
https://zh.wikipedia.org/zh-hk/%E5%B1%B1%E4%B8%8A%E5%BE%B9%E4%B9%9F#%E5%AE%B6%E9%81%93%E4%B8%AD%E8%90%BD
家道中落

但在1984年(既山上4歲那年),父親因壓力過大以及不滿妻子因宗教拋夫棄子而選擇跳樓自殺,從此家道中落,其母親1998年入統一教,並將丈夫意外後獲賠的6000萬日元保險金全部捐給統一教,在1999年6月,其母出售了從長輩那繼承的位於奈良市內的兩處地產,隨後,山上母親宣告破產。山上還有一位兄長,因服用抗癌藥而右眼失明,癌症也轉移到腦部,於2015年自殺去世。山上稱,由於其母變賣祖父地產供給統一教,自己「從10多歲的時候就開始怨恨」該宗教團體。山上原本就讀於精英高中、成績優秀,但因家庭貧困而並沒有上大學,而是上了一所技校。

如果日本禁邪教, 山上徹也一家人應該齊齊整整, 幸福快樂咁生活緊!
其實都冇死到
其實都係一場戲
忍者組織做架 已幫佢退下去 改左身份啦
呢個年代仲有刺殺領導真係好震驚
仲要係日本
當年以為救得返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞