聲夢三小花為炎明熹風波開腔 詹天文:唔應該忘記初心做人嘅基本

126 回覆
12 Like 180 Dislike
Stylist咩事
米媽嚟?
講緊tvb 講乜7 Viu
又唔見你講hoytv
U know,摧毀你,佢無得賺,都好過益其他人

對翡翠台泥講:

肥姜 + 王佳恩 糸tvb以外同框

危險過

瘦姜回歸

送本李天命比佢,thx
話說炎個solo concert 呢個星期六大台播

咁快就有得免費睇

八婆想屌9 gigi?
最尾先鳩up吓者
成程班記者係咁想陰佢都耍走晒啦
個男記最仆街,陰人都算,啲態度閪到
入娛樂圈初心就係搵錢 我相信佢冇忘記
你估其他幾個有機會唔想脫離TVB咩。。。。?
講真TVB都係等摺

咁多串流平台,傳統電視台撐唔落去好正常,佢仲要得罪咗成個粵語嘅年輕generation
上Bilibili望下,啲廣東人都係聽MC,Mirror,even Gareth T….

ViuTV彈起坦白講,係因為走政治中立路線,啲後生群體先夾硬撐起收視,否則佢啲節目質素麻麻。。唔硬撐,鬼有人想睇咩?mirror 當初彈起,都係因為後生群體以為佢黃囉。。。

TVB從奶共嗰日開始就玩撚完咗啦,再親中,你親得過CCTV,親得過鳳凰衞視咩?會被取代係好明顯嘅事吧?

TVB直頭香港縮影啦

啲高層知奶共一定bad end,都照奶。點解?唔care囉。自己奶完有錢收囉,理撚得個台將來點啫,我都係打份工,關我撚事?

香港政府一樣咁對香港呢個地方㗎咋

結論係,對待呢種人,用返同一種態度就啱。以子之矛,攻子之盾,karma is a bitch

你個台冧,關我撚事?我必須care前途
你香港政府因移民稅收暴跌,關我撚事?我必須care我個人幸福
點解可以三個d造型都咁核突
中間嗰個真係好樣衰
咁呢班大家明 走馬燈過場架姐
老婦人已經淆底,

今個星期六播gigi演唱會

八月中播gigi新愛情劇
又係女人
即係要永遠留係TVB收minpay?
食得多避孕藥

越大越似
老人台打手係咁撚on9架啦
為咗盲撐間垃圾,連Ali都反
cut到得一粒鐘
炎個樣可能會打格
雙非蝗由第一日衝黎香港出世既初心就係共產主義強搶香港人成就資源瓜分係佢自己身上
鱷魚頭老襯底
真心勸句唔好以為口才好,就連呢啲問題都搶答 除非好想上位
右邊個件青春無敵
識為自己鋪路既話都有條件出去闖既
其餘個兩件就算罷啦
乖乖地幫班中坑做陪襯啦
正路都淆,香港都仲未100%共化
唔係求其屈你逃稅/去日本台灣旅行,就可以邊緣化/搞死一個藝人囉
不過遲早都會同化,話知你范冰冰,張哲瀚,得罪人就算上得幾高一樣拉得落嚟
你睇李克強下場,一個藝人係呢個國家算得係乜?

真係好撚可悲。中國人/香港人無撚得揀。南韓,馬拉嗰啲藝人幾撚爽,直接give up中國市場,想做乜就做乜,一樣搵到錢。台灣都開始係咁。

最醒目一定係海底撈個老闆,搵夠錢,及早抽身移民新加坡,唔洗落得馬雲嘅下場。YouTuber老高一樣移民新加坡,連weibo都刪9埋。

唔識講,我覺得一同中國拉上關係就好悲涼

世上其他國家都紛紛切割,好似病毒咁,u know,一埋身到最後點知點解一定bad end
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞