聲夢三小花為炎明熹風波開腔 詹天文:唔應該忘記初心做人嘅基本

126 回覆
12 Like 180 Dislike
根本GIGI 上咗聲生不息後上咗位, 升LV, 都唔同待遇, 助手都有幾個, 搵好多錢
三小花都唔同LV 點會一齊搵食, GIGI 出 SHOW 身價都唔同 ,
After Class 出 SHOW , 有炎 貴好多喎, 廣告商點畀得起咁多錢
中間果件越嚟越似馬蹄露
識撈演唱會即刻有得加場
咪係。。。笑撚死

DLLM打工仔每幾年轉一次工幾撚平常

感激老闆?傻撚咗呀?

講到你無撚賺錢咁,你係為益我咩家下?

大家互惠互利,就唔好演太大
你個本係TVB啫
人地個本想上位做明星
學佢地說話一句"格局太細"啦
TVB仲以為自己電視台大哂
自己出產先叫明星呢種心態
過哂時啦
Btw,唔知炎明熹會唔會睇到,但都照講

雖然我好憎TVB

但樂易玲呢段說話想呃靚妹仔咋

TVB需要你,多過你需要TVB囉

TVB不嬲死仆街嚟,你望下Ali?又靚又有人氣,發撚咗達未呀?電影都無撚得佢拍囉。。。人工又少

要跳槽好趁早,唔好等到老,無哂機會

樂易玲咁撚寸,就算畀甜頭留你,你都會好似Ali咁無運行囉

老闆加少少人工留辭職嘅人,對打工仔嚟講係大忌,因為之後一定玩9你

U know,摧毀你,佢無得賺,都好過益其他人

你回巢,你雪硬你

打工十幾年,基本法則嚟,加上TVB仲要岀名仆街

睇下TVB點對香港人?

明明最唔感恩,最忘本嘅就係TVB自己囉
真係鳩問鳩答,最後尾w講個肚腩係愛嚟保護子宮,咩料
https://www.youtube.com/watch?v=ltAM9392bY4
牙炎會睇的
雞心呢啲垃圾咪就你啲先登仔睇得上眼囉
又老又冇波又醜仲要冇演技,最好戲就係做雞,連朱晨麗都有戲拍佢冇,咪證明唔掂囉
TVB真係好撚仆街囉

好來好去啦啲嘢,你做老闆留唔住人,去屌個員工,企圖阻人發達,斷人米路

你做撚好你自己個台呀嘛!

local電視台播普通話劇集,唔三唔四,仆直仲搵人上連登屌7香港人,同真正嘅王家衛fans唔識欣賞

你咁撚把炮,你啲劇集洗抄人哋抄足十幾年。根本係基本藝術審美能力唔夠高。

收視唔好就屌客,留唔住人就屌人忘本

好似TVB永遠無錯

樂易玲呢種人好粗野囉,以前有fd serve過佢。真係public area當街挖鼻,笑死。。我自己打字都唔好意思,真係好心佢

TVB都係落力奶共算啦,香港人拋棄咗你㗎啦。痴住你個台嘅藝人,失去local年輕觀眾,都唔會上得到大枱囉

真係三年後仲度先講
個男記者咁撚仆街
特登問咗chantel幾次會唔會做吓運動
哂9氣啦
TVB嘅啲公司根本歹毒啦,曾志偉老強藍潔英找數未呀?
心術不正嘅人管理公司,下面啲人有冇運行呀?
你有證據咪報警囉
CCViutv咁仆街,害到阿毛成世變廢人,魯狗同肥閪連道歉都冇句,唔通咁又行好運
支那種以為自己好醒, 今次比記者冼到應一應啦
唔鐘意TVB就一定鐘意viuTV㗎咩?

你咩事呀?

TVB打手confirm

咪撚聽呢啲人講嘢,全部既得利益者嚟

上網search下「藍潔英,卓偉」就知乜事。藍潔英咪又係試過想唔續contract,之後又回巢TVB。TVB答應咗嘅主角,都cut 鳩埋人哋

呢啲例子比比皆是囉

雖然大部分公司都會咁,不限於TVB,但一畀人知有離心,就唔可以回頭囉。常識囉

當然啦,TVB人工係特別低,而且名聲又衰

唔趁後生洗底,等變中女呀???

星爺大家都記得佢啲電影,如果做TVB唔走,一世發唔到圍啦

你唔屌星爺忘本嘅喂

恰𡃁妹喎
係咁問佢重有冇練跳舞、有冇做運動
拍幾樽避孕差唔多啦 去到個邊再大食D 又飽滿又無枉管
年紀細細著到成隻大陸雞咁登台
馬蹄露係咁上下
幫公司講嘢囉 叫炎柱唔好走
W 真心膠黎
應該低低地個d
三個個造型咩事
係重衰,兩句嘢contrast
我都相信佢係一個好懂得感恩嘅人,所以大家唔好諗太多。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞