內地男慘呻搭香港快運 HK Express飛機無水飲 全家靠1零食捱足3個鐘?遭網民炮轟後火速刪帖

139 回覆
38 Like 218 Dislike
其實可以有 不過唔用好過用啦
佢呢啲人點會有港紙係身,周圍支付寶支付寶架啦
但係佢飛中國內地喎

好心UO 呢啲就咪撚玩大陸線啦, 明知天龍人又麻煩, 跟住啲飛機分分鐘又空中流量管制扣留左係大陸, 搞到啲機全部一齊冧
愛國者: 中國支付好先進
等睇嚟緊Android Octopus啲客搭飛機用唔到
都話寫左有港紙現金不過公司唔收
冇 Offline mode

如果大額交易買免稅品 就真係會打衛星電話去card Centre
拎Auth Code
好彩我舊年去日本訂左幾支水
所以一家人早已準備了大枝樽裝水帶上機。本以為萬無一失,沒想到上機不久後,他們已經把水飲完。

明知無水飲, 唔就住黎飲?
行山唔夠水飲, 怪個天唔落雨?
人地又無唔俾你飲水, 你自己帶唔夠水飲, 唔可以怪人
挑戰智力下限
成單嘢真係好on9 唔係講佢冇信用卡個啲

係佢話帶咗枝大水 但一上機就飲晒 都算

飲晒枝大水都口乾到三個鐘都頂唔順佢係咪魚人嚟
乜咁落後㗎 ...... 冇信用卡
根本就唔想俾錢買嘢飲,全家都係死窮閪
之前試過offline 都用到無問題呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞