想問呢間 Data Annotation 係咪詐騙

66 回覆
2 Like 1 Dislike
lm
交完written test後點樣有古怪?
Lm
Google咗話應該ok
但係未必真係有1000 usd/week
發現用pay pal出糧
INCOMING~~~~~!!!!!!!!!
.

人身攻擊/詐騙/偷嘢/出軌嘅post incoming (2)
https://lihkg.com/thread/3734770/page/1
我收到係direct msg.....
我係apply另一個position
上個月做完test之後,一個星期左右就開始有task做
暫時做咗兩三日,上報咗工作時數,等睇7個工作天後有冇收到錢
多唔多task做?
間公司話會跟expertise派job,有啲人做得多又高質就會多啲job
而家我個dashboard得一個project,但入面有300幾個task,要求你睇完一條prompt同兩個AI response後,做fact check同俾評價
每個task限時1個鐘,咩topic都有,freelance咁做冇可能做得完
如果堅又幾正bor
你報咩position?
Freelance Writer https://www.linkedin.com/jobs/view/3958834075
Linkedin都有得apply
厄個人資料的
睇reddit大部分人都收到 應該唔係scam來的
唔少人分享過隔咗幾個月先收到通知 ching你可以再等下
我係1600+per week
咁海鮮價既
其實唔會係scam 黎既
不過未必有咁多task 你做姐

依類幫AI 做training 既網上外判工其實都開始左幾年,當初就Appen 同 Telus 最出名,依家愈來愈多其他公司

大概我對依類工既感覺係 網上入筷子 密密做1個鐘已經好辛苦 依類工最適合平時要留係屋企/正職返工時間做埋/某原因唔可以做兼職既人

如果唔係 係香港地 正正經經搵份pt 仲實際
1600 usd/week
咁咪可以當full-time咁做?
1600 usd咁誇張?
想做
唔知 無做過 淨係收過msg
自我介紹用廣東話得唔得。 定要用普通話?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞