有冇人試過腳板底長期有電流震動咁?

1001 回覆
50 Like 8 Dislike
係呀 例如吉巴氏症
講真身體最誠實
如果冇嘢唔會咁
唔痛真係精神病
唔同,吉巴係會冇力為主
搵錘仔敲膝頭哥會冇reflex
直頭兩個星期之內行唔到
呢幾日用你呢個笑話,起碼食咗10條女
我想轉中藥 因西醫唔係好治本
治標有撚用咩
你有冇中醫介紹
CIDP 我驚慢性脫髓性
暫時冇特別去搵
因為想驗晒西醫嗰邊先
始終都係信科學多啲
你有冇諗過搵物理治療?
我有食LYRICA 但對焦慮冇乜用
Cidp即係吉巴嘅慢性版本
都係會冇reflex 冇力為主
你有冇行唔到?
我網上睇話帶氧運動可減發炎
之前想買近紅外線儀 但應該冇用
冇呀 行到同搬到重物
謝謝你解答
我似人哋生蛇後神經痛
但係四肢版
Cidp應該搵神經傳導會睇到有abnormal
神經傳導冇問題
其實似代謝啲血多咗或少咗啲物質
電解質失衡時症狀會遍布人體,包括抽筋、關節疼痛、心悸、消化道失調、頭痛、抽搐或癲癇發作等。電解質失衡可透過抽血診斷,根據病人的症狀可能合併心電圖、腎功能檢測來增加診斷準確度。治療方面,嚴重的電解質失衡可用靜脈注射甚至血液透析來快速緩解症狀,症狀較輕的人可口服電解質補充液並調整飲食即可改善。
高血鈣:症狀包括無力、尿多、脫水、便秘、噁心、嘔吐、高血壓、心律不整和抽筋等。
低血鈣:症狀包括抽筋、肢體麻木感、痙攣、腦壓升高、意識障礙和嗜睡等。
高血鎂:症狀包括肌肉無力、麻痺、動作不協調、嗜睡、低血壓和心律不整等。
低血鎂:症狀包括肌肉顫抖、眼球震顫、眩暈、僵直、癲癇、意識改變和心律不整等。
高血鈉:症狀包括疲勞、頭痛、噁心、抽筋、躁動、抽搐和心律不整等。
低血鈉:症狀包括頭暈、平衡感變差、譫妄、癲癇和中風等。
高血磷:症狀包括噁心、嘔吐、腹瀉、嗜睡、癲癇、骨骼痠痛、左心室肥大、貧血和肌肉萎縮等。
低血磷:症狀包括溶血異常、白血球異常、肌肉無力和軟骨病等。
高血鉀:症狀包括手指麻痺、嘴唇麻木、疲倦、肌肉無力、心律不整和感覺異常。
低血鉀:症狀包括疲勞、嗜睡、意識改變、肌肉無力、多尿、心律不整、呼吸淺且慢、噁心和嘔吐等。
我有啲擔心係嗰啲澱粉沉積症
肝?
有冇睇過精神科?
因為過分擔心但又check唔到咩事,
都有機會係焦慮嘅先兆?
肝有機會有咩事會導致到我啲症狀
後天好少掛我都驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞