中金30歲女員工疑因降薪墮樓自殺 網傳去年剛貸款買上海千萬房產

90 回覆
33 Like 4 Dislike
偷呃拐騙黎賺錢,呃到最後冇野可以比佢再呃,咪減薪囉
呢鑊跌得甘囉

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20191019/bkn-20191019210012925-1019_00822_001.html

聶德權涉偷步買樓 被指有利益衝突
最新一份施政報告提出放寬首次置業買樓按揭門檻,令原本陷入跌市浪潮的樓市起死回生,樓價隨即反彈回升,一般業主受惠外,原來還包括身兼行政會議成員的政制及內地事務局局長聶德權。根據行會利益申報的最新資料,聶德權的家人在約一個月前購入兩個位於深水埗區的住宅物業樓花,有學者質疑聶作為行會成員兼問責高官,在施政報告公布涉及樓市重大政策前,竟率先入市,予人瓜田李下之感,難免被市民質疑涉嫌利益衝突。
我指香港班人
呢單是假新聞?
因為個政府 唔怕
中金今日所有budget 硬cut一半都唔炒人 算係咁啦
月入一萬 買千萬樓
不吃不喝不穿免息 都要還近一千期先還得完
真係供三代咁買
呢d就真係抵死
2021年都未知要支爆
仲訓身
做雞啦
佢老公都減薪。同埋無晒啲bonus。仲有樓價跌到仆晒街,想甩身都無人要,咁咪屋漏又逢連夜雨。玩完!
30歲美女金融學霸輕生震撼中國! 連「天選之人」都活不下去…中國年輕人絕望
https://www.youtube.com/watch?v=u_YydNed6ck
做銀行業都唔知咩事?係咪有優惠
可能佢地連恆大破產都唔知
希望殺到幾多狗菜得幾多
呢單好古怪,年薪過一球的金融業人,竟然會選2023年尾開盡槓桿入市?那時普通人都見到樓市下行啦,真是不信。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞