慘遭血洗輸84分!U17男籃世界盃中國受美國「震撼教育」

287 回覆
207 Like 5 Dislike
其實都預咗啦 唔係諗住贏到吓話
慳返啖氣打下一場算啦
咁都贏都法國,係法國太廢定美國太勁
姚明個班隊友級數高好多
嗰陣未興小球陣容,而且fiba 例好似無防守三秒,基本上除姚明外,就算係長期坐bench 嘅王治侄,巴特爾放落場到,歐洲球隊都好難攻入面去
連澳洲都贏唔到喎
其實中國男子球類身高唔輸蝕
例如排球嗰班都唔係特別矮
足球更加身高無咁重要

不過中國男子團體只要多過兩個人就一定係廢
個兩米幾嘅女籃都係山東人,嗰頭出嚟嘅人都大份啲
我自己得出嚟嘅結論係大陸男子團隊兩個人就冇問題,多過兩個人通常都唔得
希望中国第一場贏法國之後
冇覺得自己好勁、沾沾自喜、超法趕美

點知第二場即刻夢醒就 ...
班人廢就廢
唔關人數事
勁既就唔洗隊友配合,下下後場射三分屈鳩對面
貴州kobe?

真係笑到噴茶
美國佬籃球世一, 支那預咗『崩盤』
實力係男排勁好多
奧運男排球球都炮彈咁
睇都睇唔到個波
但就係咁觀賞性低咗
請問近10屆nba 奧運 籃球世界盃 唔講決賽 講8強隊 平均身高係幾多
俾到信據我就信你 唔係既話你攞個威得一場半場既人 話籃球唔係高就大曬出黎唔係好令人信服
諗起有段片
個老公打緊機玩fifa ps5
個老婆問佢睇咩
佢話睇世界盃
佢問老公 中國隊呢?
老公答 同你一樣向屋企睇緊世界盃
藍波呢d美國圍威喂玩具wfc
我指團體球類
足籃排
大陸女排 女籃仲係世界強隊
只可以講係男個邊太廢
但佢係女子組真係高到痴線
用姚明身高打女子組
技術普通都可以屈到癲
大陸隊其他人練好帶波,破全場緊迫,咁就可以發揮到巨人威力
傷害大陸人民感情
大陸未係時候
要等山東啲黑人長大先得
女籃贏返咪得
有個2米2係度屈機
大陸體育黎講
女子隊不嬲都特別勁
我指團體球類
足籃排
大陸女排係近十年差左
但講緊之前大陸女排係痴撚線級別

大陸女足都唔係廢
主要呢D球類活動大部分係靠體格多
大陸男子體格比外國人輸蝕
但中大陸女子唔會比外國女子輸太多
所以有得踢

女排最痴線個班主力,你留意下,大部分都係山東婆個D地方
一個抽死十幾個男人個隻
支那球類運動完全係垃圾
籃球只識靠巨人屈機
同當年姚明一樣
有個巨人都只係由輸80分變輸40分,唔會夠美國打
姚明當年個隊大陸男籃都有基本功架
唔係而家咩大魔王周琦個啲波都開唔好嘅垃圾
但同時日本女排都差左好多,所以中國女排仲係亞洲第一
不過啱啱世界女排聯賽日本打到決賽
大陸就輸畀日本八強出局 佢話留力奧運喎
又真係喎,女足,女排,女藍,全部都唔錯,交足功課,係唔知點解冇投放多d資源俾佢地,攪到冇上升空間
因為大陸傳統文化就係重男輕女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞