杜琪峯: 唔鍾意《九龍城寨》但抵睇 ; 新戲搵Anson Lo擔主角, 表示「好唔好都要畀啲機會人哋」

217 回覆
470 Like 93 Dislike

個樣咁膠..杜sir心諗都唔知點拍落去
其實系 特別系得連登先一班小學雞賭sir前賭sir後
現實真係識杜其風有幾多個?
咩ptu 鎗火米又系傳統警匪 拍到無間道水平?
反正呢個做主角 我就一定唔撚睇
唔認同
咩叫抵睇
我係質疑你個殿堂級導演list,點解無李翰祥 張徹 胡金銓
唔係質疑你話杜sir唔係殿堂級
唔好混淆視聽
你睇嘢方式好獨特,犀利,精闢!
我只係睇到杜Sir暗示緊Anson Lo未夠班,叫佢要珍惜機會,無得一步登天,然後呢套嘢拍到佢好冇癮要停一停放慢嚟拍
話要休息
其實係頂al唔順
杜sir要佢淡妝 咁好難拍落去
靚畫面都可以好闊
何謂靚 每個人嘅定義都唔一樣
有啲人覺得 對稱就靚
有啲人覺得 景深就靚
有啲人覺得 顏色就靚
有啲人覺得 聞鏡就靚

藝術唔係得所謂嘅靚畫面 運鏡擺鏡 角度燈光
就算啲野唔係傳統意義上嘅靚 只要你做到極致 做到你嘅風格 就叫藝術
啫係王晶有無佢嘅藝術係到 我覺得有

大家講嘅野唔同 就真係無謂討論
其實旺角監獄係幾正,好多影評都話好唔王晶
混淆視聽,睇唔見我寫咗等等,搞清楚先,我冇話得依班人先係殿堂級,佢問我有乜人係殿堂級我咪up幾個殿堂級例子出嚟,睇唔清楚就質疑人
直程係啦 最尾仲要勿念。。。屌
之前係咪李麗珍寶腸
巴打唔好問個白卡
一早block撚咗佢
Jer唔錯
風的形狀…
屎提分屎忽寶
2019 我的拳王男友 總票房:HK$23,920

同洗碗阿姐睇齊
有d人就係純粹想比人屌下,唔係就冇人理佢
杜導開拍鬼片
拍到無心情, 唔拍住, 跟本就係AS屎戲
杜sir 無啦啦上左神枱咁
就學人扮藝術家得閒先拍
毫無藝術感但教人追求藝術,同193 姜b 話自己造音樂一樣

杜sir d 所謂創作只係流於表面,
識講故事,識造起承轉合,但毫無藝術觸覺,基本上netflix 求其搵套劇仔d 阿豬阿狗導演都做到佢做嘅野

原來又係你條五毛傻西
杜sir真係香港top 1電影人
我只見到一隻已block毛毛,唔知佢講過乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞