有片 呢位司機下半身應該烤熟晒

314 回覆
88 Like 12 Dislike
就係睇左, 講緊跳完出車之後點走
只要唔好雙腳同時掂地?
人哋叫你腳貼腳 慢慢咁走
你唔雙腳落地何來電勢差呀睇片
條片講得好清楚
咪雙腳落地慢慢行走
有咩咁難明
唔係難唔難明, 係講個原理
你話快步炮走好容易出事, 可能會唔小心兩腳一齊掂地ok

但係你咁樣貼住隻腳褪下褪下咁向前, 一樣有機會個重心一抓唔穩就向前仆,到時雙手一掂地你就即刻變人形跳蛋
事實上都唔係我老作, 段片入面條友一響電話就差啲失平衡 睇你覺得邊個危險啲囉
中學講既絕緣體真係人類史上最大騙局,間接累死唔少人
巴打 睇得出你盡哂力為駁而駁
弱智 唔出奇啦睇你平時啲藍屍言論
一向鐘意駁咀
講個alternative method, 俾人話無睇片
講左睇完片, 俾人話咁簡單都唔明
講埋個原理同原片個隱患, 俾人話為駁而駁

係既, 大家都係睇片唔洗諗跟住做有咩有得怨人最簡單, 正如我都淨係信TVB新聞
長知識
死左啦
條褲燒着左都唔郁,救條撚咩,
電力公司熄電再慢慢搵仵作鏟返起條屍啦。
不如帶膠手套直接拉開佢啦 懵撚
真,上面已經有果啲話可以用木棍挑開條友,分分鐘隨時電死左都唔知咩事
其實冇錯既,不過限於家用電
高壓電就….下世再好好咁上物理堂
上面教學片話落車要細步行, 太大步會通電唔係好明... 因為電位差? 個地下本身已經係一個大conductor , 個身體電阻仲細要經兩腳傳遞?
個位巴打都係將個原理講返姐雙腳痴埋碎步行都係避免step potential,單腳跳都係另一種方法
不過單腳跳唔係仲易失平衡咩
屌你真係弱智就唔好衝出黎啦
果然係好出色嘅記者
可能可以電死,不過空氣電阻太大
如果電壓去到可以穿過空氣電死佢,咁佢就會係車上面死
段片見到佢落左車先死,證明佢係落車果刻接地,電流由車經過身體去鞋再接地電死佢
所以呢次跳係有用
你望下佢連住d咩先
再諗下木棍頂到佢唔洗訓係度叔一燒啦
就係有讀先知你鳩嗡
除非你係the flash跑得快過光速,唔係我就唔知你點樣快得過啲電
其實冇問題既一般人係接觸唔到幾萬Voltage
而接觸既人係接受專業知識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞