[角川+DMM]艦隊Collection [101] Round1後段連動出咗啦

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
鎖艦影響E5,前段歐洲艦同E4又冇關係。
純粹個人意見,E4有能力打乙=有能力打甲。
E5都丙 怕咩鎖艦
如果E5打丙 E4就可以allin哂D艦去打甲
仲未開始e2
中同志都未開始撈
提督の皆さん、お疲れ様です!

現在「艦これ」は、夏イベ:期間限定海域【前段作戦】"Operation Menace"及び【後段作戦】"新MO作戦"を作戦展開中です!
欧州方面【前段作戦】を全て攻略し、地獄の太平洋戦域【後段作戦】へ高難易度作戦で挑む提督方が、徐々かつ確実に増えてきています!

提督の皆さん、夏の友軍艦隊先遣隊は、今月八月下旬出撃(予定)です!

仲有成個星期先有友軍
B114 3-5炒廿一場 4-5兩場搞掂
E4-P2 done
唔想開P3

On9關 E4P3
晨早講咗,冇友軍唔好打,係要唔信邪
我打咗十幾次,武大得一砲係熱中boss扣得4xx
其餘全部都係擦彈先扣到boss血
最撚仆街係難得打boss但係見到"miss"
對面2隊永遠都清唔到,幾乎冇機會入夜
打咁多次得一次A勝,不過boss都係980/980
其餘全部C、D敗...

屌你老母!!!田中!!!仆你個街嘅地獄難道!!!
玩埋呢場算

E4 V點出咗冬月
如果唔急咪回下資等埋友軍先打
應該都要到9月第2個星期先會完
依家個活動糞到打通既片少之有少,連ptt果幾個打開活動寫攻略既都講明無友軍唔會打如果佢先遺隊比垃圾黎,真係想endgame

Btw除非友軍做到一拳一隻,否則都只係roll少幾隻
E4P3我打撚左成6萬油先磨到一半血
如果有友軍
我應該會試1隊2隊都大武,起碼清到2隊入夜
不過倒資會倒好快
而家得返8萬彈
幸好自己有三隻大和
2高速 1低速咁
儲下彈 睇下友軍點樣
理論上雙大武入埋夜又可以幫友軍減少目標
E5P5唔係要用大和咩
除非有3號機
暫時E5我諗住打丙
應該allin哂落E4算
E4P3二隊嗰兩隻480補給艦真係ON9
屌佢老味我二隊落埋金剛/榛名日戰都打唔死佢

田中既惡意你估流
0動力開後段 1頁攻略都未睇過
下次活動再係咁應該離收皮不遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞