[角川+DMM]艦隊Collection [101] Round1後段連動出咗啦

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
有人話2倍速玩
又有人話裝備改爆都卡到維護前
睇完得啖笑 繼續刷戰果
老老實實,咁多年見人棄game 有一半以上都係亂嚟卡關先棄。
各種神奇配裝、制空、陣型、艦隊都見過
完全唔了解遊戲機制,連最簡單嘅正常配裝都做唔到
但又要學人打甲,自己戇鳩打唔過 走去屌田中真係好柒

不過真係都有一部份係俾田中喂屎喂到棄。
雖然只要等齊攻略、友軍,而且你艦隊、裝備又夠齊
就算打甲都九成九會過到
但係邊撚個會有時間慢慢等,真係唔使做啊?
而家活動又臭又長,就算有齊攻略 一關都可以打成日。
田中條撚樣又成日黑箱作業 死唔認錯,出新機制柒咗都唔會改。
23年春E2嗰戇鳩潛空點 真係勸退好多資深提督

睇吓田中幾時又發作,邊次活動忍唔到就棄
2倍速既話,d戰果都係變2倍
而家問題係佢出哂友軍可能得番個零2個禮拜打,要預自己慢慢推前半,後半等友軍再用個零2個禮拜打
唔知佢係咪肯簡化d解迷,上個event d 解迷都算短同快
悶左成個月有啲野打喇
自製大建活動幫到你
資源已爆35萬,但開發資材好唔夠
我大建低保馬戰神
想補埋第3隻武藏
我係因為玩過街機之後,覺得咁辛苦撈船做乜姐?
裝備又派得差 人地街機有甲乙丙 玩完送裝備,
網頁版就4選1,
係裝備上越嚟越貧富懸殊,淨係玩乙 係好難 升上甲。

而且份工 嘅地點 大半都上唔到網,咁樣好難做遠征。
另外街機 & 網頁版 活動時間重叠 ,咁樣就要二選一

每次活動都期待田中 良心發現 唔好餵屎,
最後都係頂唔住..
我凌願1年4-5次活動 買機票去日本打幾日 都唔想陪田中撈船…

今次活動 儲咗200分 換咗3張aime卡,
早幾個星期我以為換哂於是 去咗Amazon 7000¥買咗張返黎,點知有1晚玩完返酒店 經過順便問下,真係有貨於是就係咁儲分換禮物,全店6張我換咗3張…

而家卡緊6-3想知道請問有冇D輕鬆D嘅方法?
每次6船打偽春雨都係扣3x -4x 左右,要好彩先殺到1次,
最後階段佢增強之後就 打唔入
老實講,網頁版你話難升甲既話又唔係好算既,但你要用時間去理解下遊戲機制同有耐性慢慢培育你既裝備同艦,呢樣先係最難,而家d人咁鍾意速食,好難搵到人咁陪你慢慢玩

我自己就係例子,用2年時間由竹個次event打丁一步一步咁打到最近幾次event可以全甲,我份工又比較難係上班時間玩到,都係靠收工時間慢慢追
主要係試過幾次打甲,每次尤其係尾關都係因為裝備上差少少最後都係打返乙 ,睇攻略YouTube人哋就打親都過,但係到自己就肯定冇咁好運,
裝備真係冇辦法,次次都諗如果好少少我就過咗。
例如51砲,烈風震電 ,
仲要預時間撈船

而家街機1年4-5次活動去東京大阪打,
有第二第三開發,起碼保底有件裝備,
活動 甲 乙 丙 獎項 分開計,打齊可以全取獎項 ,
雖然D活動仍然係玩鳩人
街機好處係直接打血條同埋甲乙丙都送野 俾你慢慢試上去
你講個d裝好多都有下位互換,真係難追既係陸基同對陸個d裝,尤其係基地防空唔夠就真係無計(台南空個次打丙我後悔到而家

但主砲飛機呢d本身就可以靠解任同改修補救,你有心既話實追到(同埋我而家都仲有用白板46砲,咪又係照樣打甲

有時真係要試下先知係咪真係咁無運,最多咪撞翻幾十場撞到過為止,中間上來搵人幫手執下隊,叫下春,呢到唔少人都經歷過

我明街機真係對玩家friendly d,但網頁版又真係無你講到咁難拎甲,每次完event檢討下自己咩原因打唔到甲,之後係長草期慢慢再修正,總有一日會甲到,尤其間唔中有d event難度係比較低,係有機會偷雞過到(例如我第一個甲章係係秋刀魚event到拎返來
係,我好似大部份仲係96/1式陸攻,紫電11 果D
咁耐好似因為田中大發慈悲 攞到一次甲
糞驚重未執
仲打唔打活動
我比活動打
糞驚執柒未
要升啲垃圾DD上99真係煩
我第一次打甲好似係Zara嗰次
之後打後活動好似得1次係丙,1次係乙,其餘都係打甲

15年春活玩到而家,都覺得自己幾廢吓(基本上唔追改修嚟打)
https://x.com/KanColle_STAFF/status/1815761915240759603
聽朝維護等開event 記得用埋坊主
年年活動冇一次準時開得返server
係咪班IT狗每次都眼高手低
低估個更新難度
咩環境
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞