學民成員核突作為:投共 抑鬱 做債仔

90 回覆
16 Like 61 Dislike
咁肥媽有無中國國籍?
你答咗我先,兜唔到又講第二啲
秒撚咗條傻鳩
不過哩啲傻鳩都係扮睇唔到架喇
#9你講起黃絲北上先梗係你答先
果然賴皮唔認玩泥漿摔角
咁呢班係咩國籍?
你答咗我先,兜唔到又講第二啲
太你老母咩
叫你俾相呀
https://www.bbc.com/zhongwen/trad/chinese-news-67855379
俾埋英國勢力報紙你睇睇

去年通關之後,因為工作緣故,他仍然需要北上。鯨哥坦言,因為曾經參與運動,也有擔心過關時會有風險,「最初的時候是怕入不了境,所以拿到回鄉證後第一件事就是過關看看。」

順利過關,隨後身邊也有愈來愈多的朋友選擇北上消費,導致他北上的次數也愈來愈頻密,現在每個月大約會去深圳一至兩次,鯨哥說,以前可能身邊只有一至兩個朋友會有北上消費的習慣,但去年通關之後,有很多朋友也開始會約他到深圳聚會。他說現在到深圳的商場,總會聽到很多廣東話。

黃絲:我睇唔到
貼咗咁多次都睇唔到
應該係打凸字回覆我哋
有咩問題
黃絲未又係拎BNO走佬
黑暴幫埋藍絲爭取BNO移民
祖國咁好點解要走?
成班又話支持祖國
原來係漢奸賣國賊
香港咁好點解要走?
黃絲又話我好撚鍾意香港
原來係成班賣港賊
貼得一個仲要自稱,但你就講到好多黃絲咁,
我哋貼晒成堆藍絲戀西方就左兜右兜
黃絲話英國佬好
但係連大英帝國BBC報導都唔接受
趙家賢
出賣同路人,同國安通水
前支聯會副主席何俊仁涉嫌妨礙司法公正罪昨日(21日)被警方國安處拘捕,早上被押送到西九龍裁判法院提訊。《棱角》收到消息,何俊仁涉嫌涉干擾47人案控方證人趙家賢,他去年12月接觸趙家賢妻子,關心他們一家人的情況,並叫她探監時代傳話給趙家賢,提醒做控方證人自保無問題,但要「憑良心說話」。據了解,趙家賢今年年初得悉後,主動告知國安。
林景楠
黃色經濟圈是一個錯誤示範
張秀賢:香港是中國不可分離的部份
被指欠債的前元朗區議員張秀賢今年1月亦被揭發,去年11月曾以「基本法學生中心」身份於親共組織「香港中華文化發展聯合會」刊物《文路》撰文,標題為「<當行之路>:二十大後的香港角色——中國的香港、世界的香港、香港人的香港」。張秀賢在文中表示「香港是中國不可分離的部份,此句話不只是領土上的表述,而是歷史、情感上的陳述」、「香港需要更好回應習總書記和國家的期望」等。有消息指,張秀賢是「香港基本法基金會」企業傳訊經理。
咪話剩係得一個,我哋貼咗成村藍屍戀西方,又扮盲
黃絲鍾意香港啫,但唔鍾意中國香港政府喎
藍絲唔通唔愛中國香港政府?
投咗共就係藍架啦,你譴責愛國同胞做乜?唔通投共真係咁核突?
其實黃絲從來冇話討厭外國
但藍絲就成日話外國幾衰 外國勢力 黑社會
但唔知點解又要爭住去
其實藍絲從來冇話討厭中共
但黃絲就成日話中共幾衰 暴政又納粹
但唔知點解又要爭住投共
投咗共就係藍喎,唔通你會話梁振英係黃?

同埋投共點解係核突?唔通你話緊中共核突?
黃絲無討厭外國所以咪去外國咪啱囉
藍絲無討厭中共所以應該留喺中國而唔係移民外國喎
你改人句子之前無用個腦諗下通唔通?
有乜問題 戲子係咁架啦
台灣太陽花嗰件咪又係入咗黨
搵食姐
抑鬱有幾核突

你呢啲人咪心地唔好,鍾意睇人仆街
認真,樓主兜得好柒,勁似無讀書d廢青
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞