學民成員核突作為:投共 抑鬱 做債仔

90 回覆
16 Like 61 Dislike
乜唔係黃皮膚黑眼睛就係中國人咩?原來係假架
831死人都冇相啦 你都信到十足十
始終軍政府治下
可能背後受到啲乜嘢脅迫或者利益驅使
冇辦法

但如果人已經喺外國先變得投共
我會覺得呢啲人死不足惜
肥媽係白人黎
一個葡萄牙人撚黃絲撚足幾十年
香港警察都係
為咗生活養家 無辦法
黃絲幾時原諒埋香港警察
肥媽係菲律賓
葡萄牙人係無Cordero呢個姓
真 為咗生活唯有勾結外國勢力

佢首先係中國人,連佢自己都認,你畀佢撚咋喎
口裡說中國人
實際上葡萄牙國籍
然後黃絲就係咁隊佢 打稻草人
即係肥媽根本係外國勢力呃中國人錢,果然係藍色水魚圈
佢好柒似似地之前同我拗嗰條白卡
佢哋嘅特色係畀人搬證據斷正都唔認,然後作埋啲唔存在嘅嘢當駁咗
咁你想送咩籍?
國之將亡,必有漢奸
去六四集會呃黃絲錢
黑暴坐監黃絲睇唔到
係喎,你啲黃絲北上相呢?
有時已經係泥漿鬥同語無倫次癲到連陳雲都當係神
仲有好多臭史:

〈1〉周庭在「雨傘革命」期間,稱因受到極大壓力,感到「極度徬徨及疲倦」,因而辭任學民思潮發言人一職。不過,在雨傘革命之後,她卻再度活躍起來,重新接受傳媒訪問,也繼續出現於大小社運場合。有網民批評周庭和立場新聞的創辦人蔡東豪一樣「彈出彈入」,又質疑她根本不是女神。

〈2〉和何君堯去旅行

2016年4月上旬,ViuTV開台播出綜藝節目《跟住矛盾去旅行》,以安排立場不同的人物結伴旅行作噱頭。首集「波蘭密友」曾鈺成和梁國雄這個組合非常矚目。而被稱為「學民女神」的周庭,亦被安全排跟建制派區議員何君堯,結伴往日本參與拍攝節目。

兩人結束拍攝後,周庭更趁何君堯臨上機前,跟他一起玩fb直播,邀請何君堯回答網民問題。但何君堯不過回答了10分鐘問題後就要入閘登機,剩下周庭繼續直播。周庭趁機會大爆內幕,她指最初被安排跟她去旅行的原本是劉夢熊,但因為劉被判罪成要即時還押不能成行。隨後ViuTV找了很多建制派人士,但「因為林日曦跟蔣麗芸那一集」,沒有人敢應約。所以周庭稱讚何君堯「的確是最勇敢的一個」。

有網民得悉後,斥何君堯為「怪叔叔」;亦有網民回應周庭的評價,稱何君堯:「勇敢,但無恥囉」。
自己睇新聞個個關口爆棚
呢條仆街八婆害到咁多毒撚手joke賣命
點解唔自殺
點證明係黃絲?問咗咁多次都答唔到,都話你作啲唔存在嘅嘢當駁咗

番大陸嘅全部都係藍絲

點證明2019遊行嘅全部係黃絲
只係藍絲扮黃絲引黑暴出黎嘅手段
有無太子站死人相
點證明太子站打死人?
你答咗我先,兜唔到又講第二啲,次次柒完講第二樣你咪好著數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞