羅先生:很開心,很興奮!!祖國咁犀利,嗰條港珠澳大橋都震撼世界,何況喺呢條(深中通道)?

257 回覆
18 Like 248 Dislike
中國好香港好
但係時間應該係港珠澳快
深中通道開通 不少車輛下午試行 連接路交通非常擠塞

連接深圳及中山的「深中通道」,下午3時正式通車試營運。有本港旅行社舉辦首發團,有團友說,希望親眼看看這項國家級基建,日後亦會多些前往中山。中共中央總書記、國家主席、中央軍委主席習近平就發賀信,強調要管好用好這條通道,確保安全、順暢、舒適,並推進粵港澳大灣區市場一體化。不過,下午有不少車輛試行新通道,連接路的交通非常擠塞。記者下午約3時半乘車由中山石歧市出發,由於沿途指示牌不足,司機花了長時間找接駁路入口,至下午6時仍未抵達深中通道入口,行車時間較預期長。

原來個入口咁神秘
人地經完虎門大橋到深圳都未搵到個入口
靠港英政府時期變有錢嘅廢佬 / 業主 實在太多個,日日係到打飛機,必須以共產黨手段懲處 資金回歸祖國
now採訪永東個團到宜家都未入深中大橋

本來4點 幾到
宜家預8點幾
想知呢條橋用左幾多¥起
而家無左發泡膠飯盒,如果急屎應該點算
做人目眼短小,見識小其實都幾好,小小嘢就可以好開心好興𡚒。
基建啫係基礎建設,本來就應該要有既野
比返d本來應該有既野你,就已經開心到咁
呢啲人我覺得佢腦細可以拎鳩完佢d錢
再出返糧畀佢,應該都一樣咁開心
大橋仆直了
塞緊車個飯盒飛唔到去後面
我估應該塞咗好耐
跟住落車搵廁所(草地)
廢乜鳩,毒果9up都信起深中都係解決虎門南沙塞車問題。而且起港珠澳時深圳想侵埋一份玩雙Y,港珠澳深四地連埋,不過俾人ban左。

港珠澳大橋最大目的係想用香港帶起珠江西岸,大陸人要東西岸咁行點會行港珠澳咁聰明
去已經塞
連仔都忍唔住屌
我d外國朋友個個都話港珠澳大橋好amazing
大陸好撚興左cut右cut 完全唔撚會理你
回唔到本 條數政府冚咪加左開支有機會要加稅
高鐵要地鐵冚咪加票價
make america great again係咩
美國 以前咪係咁
我搭360見到條橋都會覺得amazing
但唔會出名到冇見條橋喺外國啲人都識
起碼唔係一個舉世聞名嘅建築
4線行車變5線
人地冇自己吹
係人地吹咩自己姐
有排貼啊,條橋條高鐵頭十幾年個維護成本算低,之後會越黎越高
唔係喎,我d外國朋友話港珠澳大橋好出名,舉世聞名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞