2歲女童遭遺棄街頭 母染毒癮 託友人照顧稚女 豈料最終流落街頭

217 回覆
28 Like 73 Dislike
你不如遮返自己對眼
一樣睇唔到
吉田咲
當初要就係要搵人睇下有無人識得個妹妹
或者見過有咩人同過佢一齊
再提供資料嘛
你打咗格咁搵條毛
2歲得80cm 係2percentile 10kg 10 percentile 細粒得緊要
仲識望鏡頭
應該唔止
政府果種,要一知大肚就好申請
生左出黎仲要等多排先有位
慘,得兩歲個老母咁撚樣,依家都唔知搵個照顧到
睇住朝早6點拍門
差唔多啦,兩歲頭同尾可以差好遠,睇相似兩歲頭算係咁

反而我覺得從來就無咩朋友出現,可能只係老母掉低佢係遊樂場玩,自己走去上電迷緊接唔到個女丫平時都係咁,個女識自己玩兩個鐘,今次就比個八掛老母搞到咁大鑊
社署好似會比幾個揀,之後有session 比小朋友同領養人短暫相處下,再評估啱唔啱
上晒新聞一定唔會比返個老母,應該會比緊急個啲寄養個妹妹
佢中出個套點解咁低解像
射到成面都係精
張靜初拍呢啲失足婦女真係冇得輸。
窮同性格好唔好係兩回事。

另外,香港地少人多,你有個床位提供,已經可以話係隻眼開隻眼閉俾你pass。分分鐘仲寬鬆過貓異工啲領養流程。更何況領養有補貼,宜家每月有成皮,有啲黑心case就係當打份工就算,覺得俾飯你食就係大曬,無心養育。

唉,香港嘅悲哀就係咁
窮嘅、冇學識嘅就唔識避孕,要成個社會同你執手尾都事小,問題真係好大機會影響小朋友一生。

老實講,生仔真心係要考牌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞